داکت اسپلیت چیست؟ اسپلیت خانگی و دیواری
1396/11/14
داکت اسپلیت چیست؟ اسپلیت خانگی و دیواری
داکت اسپلیت یکی از رایج ترین سیستم های تهویه مطبوع در سطح جهان است، این سیستم همانند اسپلیت دیواری از یک قسمت داخلی به نام هواساز و یک قسمت خارجی ب نام کندانسور تشکیل شده است. هر دو قسمت اسپیلت خانگی بوسیله لوله های مسی به یکدیگر متصل می شود و قابلیت هم سرمایش و هم گرمایش محیط را دارند.
در ادامه مزایا و معایت داکت اسپیلت ها را نسبت به اسپیلت های دیواری و کولر گازی و شوفاژ و همینطور چیلر ها بیان می کنیم . اگر با ما تا آخر این مطلب همراه باشید، احتمال می دهیم که در تصمیم گیری برای انتخاب “بهترین روش سرمایش و گرمایش محیط” تردیدی نداشته باشید.
یکی از مزایای اصلی داکت اسپیلت ها یا اسپیلت های خانگی، استفاده از هوای برگشت جهت بالا بردن راندمان کاری دستگاه و مصرف سوخت کمتر است. یک نظریه اثبات شده وجود دارد که می گوید: “همواره هوای در جریان محیط از هوای ساکن محیط ، تمیز و پاکتر است. به همین خاطر همیشه توصیه می کنند در داخل اتومبیل کمی شیشه ماشین را پایین دهید و یا پنجره هوای آزاد را باز کنید. دلیل این امر هم،کم شدن اکسیژن محیط به دلیل تنفس و آلوده بودن میط به دلیل تجزیه مداوم مواد شیمیایی و اجسام در محیط است. “.فرض کنید که هوای خنک از خروجی داکت اسپیلت، محیط خانه یا محل کار شما را خنک می کند و از طرف دیگر هوای کهنه و گرم شده ی محیط را همچون مکنده ای از محیط خارج می کند این عامل باعث میشود تا هوایی با طراوت و پر اکسیژن را تجربه کنید و این از مزایایی است که اسپیلت خانگی را تضمین کننده سلامت افراد معرفی می کند.
داکت اسپلیت چیست؟ اسپلیت خانگی و دیواری
داکت اسپلیت چیست؟ اسپلیت خانگی و دیواری
داکت اسپلیت چطور کار می کند؟ منبع تامین انرژی آنها چیست؟
منبع تامین انرژی داکت اسپلیت چیست؟عملکرد دستگاه داکت اسپلیت در حالت سرمایش دقیقاً مشابه سیستم های اسپلیت یا همان کولر های گازی میباشد . به این معنی که این دستگاه جهت تولید سرما با استفاده از انجام چند فرایند ترمودینامیک همچون چگالش و تبرید، هوای گرم داخل محیط را سرد میکند و توسط دمنده های خود به محیط منتقل می کند. در این حالت، منبع تغذیه این سیستم ، برق می باشد.
در حالت گرمایش، میتوان اسپلیت خانگی را ترکیبی از شوفاژ خانگی و دمنده دانست! به این صورت که هوای محیط به دستگاه سپرده می شود و دستگاه این هوا را از کانال هایی عبور میدهد که در مجاورت آنها لوله های آب گرم مسی قرار دارند که سبب گرم شدن این هوا می شوند. در این حالت، هوای خروجی از اسپلیت خانگی ، گرم و سبک است که به محیط پخش می شود.
آب گرم عبوری از درون لوله های مسی دستگاه، توسط پکیج یا موتورخانه تأمین می شود و در واقع منبع انرژی اسپلیت های خانگی در فصل سرما، گاز میباشد.
? همه اینها را خواندم،این طور به نظرم میرسد که اسپیلت خانگی چیزی بین اسپیلت دیواری و چیلر و شوفاژ و .. است! به من بگو تفاوت ها و مزایایی این دستگاه (داکت اسپلیت یا اسپیلت خانگی) با سایر وسایل گرمایشی و سرمایشی در چیست؟
برای پاسخ به این سوال هوشمندانه کمی هم از قابلیت های سایر دستگاه ها باید بدانیم تا بتوانیم ملاک برتری در این دستگاه ها را شناسایی کنیم. پس با ما همراه باشید…
مقایسه اسپلیت خانگی در مصاف با اسپلیت دیواری:
اسپلیت خانگی در مصاف با اسپلیت دیواریداکت اسپلیت یا اسپیلت های خانگی ، همچون اسپیلت های دیواری دوتکه هستند که یکی از آنها در خارج هز محیط و دیگری درون محیط خانه ما قرار میگیرند. استاندارد اینست که فاصله بین این دو تکه در اسپیلت دیواری نهایتا به ۶ متر برسد چرا که با وجود لوله های مسی در بین این دو دستگاه و همینطور با افزایش فاصله این دو قسمت با هم، راندمان دستکاه به شدت افت می کند و شما مجبورید برای خنک کردن محیط کار یا محل زندگی تان،مدت زمان بیشتری دستگاه را روشن نگاه دارید که خب این رابطه مستقیمی با افزایش مصرف انرژی و کاهش رفاه شما می شود. اما در دستگاه های اسپیلت خانگی با استفاده از تکنولوزی تفکیک روغن ، این قابلیت ایجاد شده که فاصله بین دو تکه دستگاه تا ۱۵ متر برسد و این فاصله بدون هیچ افت راندمان دستگاه و یا افزایش مصرف انرژی انجام می شود. در واقع در دراز مدت که به مساله نگاه کنیم ، اسپلیت های خانگی به مراتب وسایلی سلامت تر و کم هزینه تر نسبت به اسپلیت دیواری می باشند.
? مزایا و امکانات داکت اسپلیت یا اسپلیت خانگی در مقایسه با شوفاژ و چیلر همچنین مینی چیلر ها:
اسپلیت خانگی در مقایسه با شوفاژ و چیلرچه بخواهیم و چه نخواهیم، بخش عمده ای از انرژی که توسط رادیاتوریا شوفاژ ها و همینطور سیستم های گرمایش از کف و دیوار و … برای گرمایش خانه ما مصرف میشود، به هدر می رود! وجود لوله های طولانی و جریانات مداوم آب گرم ، هدر رفت گرما در دیوارخای خارجی و بخش های غیر موثر از محیط خانه ما و عوامل دیگر باعث شده است که این سیستم های گرمایشی جزو پر مصرف ترین و کم راندمان ترین سیستم های گرمایشی ساختمانی و صنعتی باشند. باید به شما بگوییم که رویکرد مدرنیزه شده این سیستم ها را میتوانیم به خوبی در اسپلیت های خانگی مشاهده کنیم. وجود لوله های کوتاه و همینطور کاهش هزینه های تهیه این سیستم نسبت به چیلر و مینی چیلر ها ، آن ها را انتخاب اول محیط های خانگی و اداره کرده است (به جرات می توانیم بگوییم که هزینه تمام شده دستگاه های اسپلیت خانکی کمتر از نصف هزینه راه اندازی و خرید چیلر ها و مینی چیلر ها می باشد.)
? آیا اسپلیت های خانگی مزایای دیگری هم دارند؟
در این سیستم داکت ها و کانال های انتقال هوا ، کوچکتر شده اند و این باعث می شود که بتوان آنها را به صورت افقی در بالای سقف تعبیه کرد و انعطاف بیشتری در کانال کشی ها میسر شده است. این در حالیست که کولر ها آبی این امکان به سختی فراهم هست و گاه کانال های کولر در بیرون از ساختمان تعبیه می شوند.
این یک واقعیت است که کیفیت هوای خروجی از داکت اسپلیت ها یا اسپلیت ای خانگی به مراتب بالا تر از دستگاه های دیگر است و به همین خاطر میتوان به راحتی کانال ها و داکت های آن را کوچک تر گرفت و حتی حجم هوای کمتری را در خروجی تولید کرد .
? اما یک ویژگی منحصر به فرد و همینطور برخی از تفاوت های داکت اسپلیت های موجود در بازار با هم:
قابلیت اینورتر یا مبدل انرژی در داکت اسپلیت
قابلیت اینورتر یا مبدل انرژی در داکت اسپلیت – داکت اسپلیت چیست؟
در نمونه های موجود در بازار کنترل گرمای محیط در حالت گرمایش فقط با توجه به دور فن دستگاه قابل کنترل میباشد . یعنی اگر ترموستات دستگاه ، هوای محیط را نزدیک به دمای مطلوب ما تشخیص دهد، از دور موتور دستگاه کم میکند تا مصرف انرژی کاهش یابد. اما در بعضی دستگاه های داکت اسپلیت علاوه بر وجود کنترل دور فن در سرعت ( در مورد این قابلیت مطلب خوبی در بلاگ نوشته ایم که پیشنهاد میکنیم آن را مطالعه کنید اینورتر چیست؟ ) ، به دلیل اضافه شدن شیر سه راهی الکترونیکی در مسیر آب گرم می توان دبی یا حجم جریان آب گرم ورودی در لوله های مسی را نیز کنترل نمود در این حالت علاوه بر مدیریت بهتر بر حالت گرمایشی در مصرف انرژی نیز صرفه جویی مضاعف می گردد.
? همه خوبی ها را گفتی؟! پس معایب چه می شود؟ از معایب داکت اسپیلت یا اسپیلت خانگی هم بگو.
قطعا این سیستم هم معایبی دارد که در ادامه آنها را بیان می کنیم.
داکت اسپیلت ها یا اسپیلت های خانگی ، عموما سیستم کنترل زوم ندارد، یعنی هنگامی که دستگاه داخل آپارتمان روشن می شود تمام فضا اعم از سالن و اتاق های خواب و … به توسط ترموستاتی که در بزرگترین فضا قرار گرفته است هم دما میشوند و این یکی ار اصلی ترین معایب داکت اسپیلت به شمار می رود.
در بخش مقایسه ی مزایای داکت اسپیلت با چیلر ها از کم مصرف بودن آن در مصرف گار و همینطور بالا بودن رانمان آن و کاهش لوله ها و جلوگیری از اتلاف انرژی گفتیم اما عیب این دستگاه در مقابل چیلر ها و مینی چیلر ها ،تاحدودی مصرف برق بالاتر آن میباشد البته که نسبت به اسپلیت دیواری مصرف برق آن کمتر میباشد.
? خب با توجه به مطالب بیان شده امیدواریم که توانسته باشیم در تصمیم گیری برای خرید “بهترین وسیله سرمایشی و گرمایشی محیط” کمکتان کرده باشیم اما در آخر دوست داریم که دو نکته را بیان کنیم چرا که رعایت آنها از اهمیت بالایی برخوردار است.
داکت اسپیلت چیست؟ داکت اسپیلت در محیط کار و اداره
داکت اسپیلت چیست؟ داکت اسپیلت در محیط کار و اداره
نکته اول اینکه در انتخاب دستگاه داکت اسپیلت خود دقت کافی داشته باشید، پیشنهاد ما اینست که از یک مشاور خبره در این حوزه کمک بگیرید و یا حتی فرصتی ایجاد کنید تا یک کارشناس از محیط شما بازدید داشته باشد.
نکته دوم اینکه در نصب درست و اصولی این سیستم وسواس به خرج دهید، شاید اغراق آمیز نباشد اگر بگوییم که ۵۰ درصد راندمان دستگاه به نصب اسپلیت درست و اصولی و لوله کشی بهینه آنها می باشد.
1396/11/14