هواساز چیست؟
1396/11/14
هواساز (Air Handling Unit ) دستگاهی است که گردش هوا را در تهویه مطبوع، سرمایش و گرمایش کنترل می کند. هواسازها معمولا جعبه فلزی بزرگی است شامل، دمنده، کویل های گرم وسرد، محفظه فیلتر، صداگیر و دمپر می باشد. هواساز ها عموما به مجرای کانالی سیستم های تهویه مطبوع، یعنی جایی که هوای برگشتی ساختمان باید به آنجا رود قرار دارند. گاهی نیز هواساز هوای تازه و هوای برگشتی را از فضای داخل (بدون کانال) دریافت می کنند.
هواسازهای کوچک دارای فیلتر هوا، کویل و دمنده می باشند و تحت عنوان ترمینال یونیت معرفی می شوند. این ترمینال یونیت های ساده را کویل دمنده یافن کویلمیگویند. هواسازهای بزرگترکه درشرایط استفاده %100 هواراازبیرون میگیرند و هیچ هوای برگشتی آنها وارد نمیشود make up air unit (MAU) U نامند. هواسازهای طراحی شده برای بیرون ساختمان در روی پشت بام نصب می شود و به یونیت های پشت بامی معروفند.
ساختار هواساز
معمولا دور تا دور هواساز را با فریم های فلزی و پانل های توپر با توجه به پیکر بندی اجزای سیستم می سازند. بخش های داخلی از کانال های فلزی تک لایه که با پانل توپر فلزی روکش شده، ساخته می شوند. فلزها در بدنه سیستم جهت کارکرد طولانی مدت گالوانیزه می شوند. در واحد های فضای باز برای جلوگیری از نفوذ آب از صفحات ضد آب در محل های اتصال استفاده می کنند.
قاب ، دستگیره ، پانل ، لولا
هواسازهای بزرگتر از قاب های فولادی مربعی با دو لایه روکش و پانل های عایق ساخته می شوند.چنین طراحی افت حرارتی دستگاه و سر و صدا را نیز کم می کند. این هواسازها گاهی تا چندین متر طول دارند و در کانال های دنبال هم ساخته می شوند از این رو برای استحکام و مقاومت آنها از فولاد های ریلی در زیر دستگاه استفاده می کنند.
اجزای هواساز
فیلتر
فیلترهای هوا همیشه در حال گرفتن غبار و گرد و خاک برای ارائه هوایی تمیز در ساختمان ها کار می کنند. فیلتر ها در ابتدای دستگاه نصب می شوند تا هر گونه آلوگی را در پایین دست جریان به خود جذب کند. فیلترها بسته به میزان تصفیه هوا در امتداد هم تعبیه می شوند تا به ترتیب از ذرات درشت به ریز هوا را تصفیه کنند. فیلتر های پانلی از لحاظ جاگزینی و نگه داری، ارزانتر از فیلترهای کیسه ای هستند.
عمر کارکرد یک فیلتر با نظارت بر افت فشار جریان هوا ارزیابی می شود که توسط یک فشار سنج یا یک سوییچ فشار متصل به سیستم کنترلی ساختمان آلارم می دهد.(یعنی فیلتر کثیف شده و هوا را از خود عبور نمی دهد.) اگر فیلتر گرفتگی داشته باشد، از آن جایی که فن مدام در حال کار است و هوا را می راند به فیلتر فشار وارد می کند و باعث افتادن آن می شود در نتیجه هوای آلوده به کانال ها راه پیدا می کند.
کویل های سرد و گرم
هواسازها برای تهیه هوا و رطوبت مناسب نیاز به تولید گرما و سرما دارند. این شرایط با استفاده از مبدل های حرارتی داخل هواسازها تامین می شوند. هوا را با عبور از روی این کویل ها گرم یا سرد می کنند، مبدل ها از آب داغ یا بخار در گرمایش و آب سرد در سرمایش استفاده می کنند. جنس کویل ها از مس یا فین آلومینیومی برای انتقال حرارت بهتر می باشند. در کویل سرد صفحاتی برای تخلیه میعانات وجود دارد. آب داغ کویل ها توسط بویلر و آب سرد توسط چیلر فراهم می شود. سنسورهای دما درجه حرارت کویل ها را نظارت می کنند. اگر رطوبت مورد نیاز باشد کویل سرد بیش از حد خنک شده تا به نقطه شبنم رسیده و تراکم اتفاق بیافتد. کویل های گرم بلافاصله بعد از کویل های سرد قرار دارد تا هوا را بازگرمایش کند. و به دمای مطلوب برساند. این کار کاهش سطح رطوبتی هوا را تامین می کند.
رطوبت زن
اغلب در آب و هوای سرد که در آن حرارت مداوم باعث خشکی هوا شده و ناراحت کننده است، کنترل رطوبت امری ضروری است.
رطوبت زن ها انواع مختلفی دارد.
تبخیری: هوای خشک به مخزن آب دمیده شده و آب را تبخیر می کند. میزان تبخیر با اسپری آب روی بافل های هوا می تواند بیشتر شود.
بخارساز: بخار یا آب داغ بویلر مستقیما به هوا دمیده شود و باعث افزایش رطوبت شود.
اسپری آب: آب توسط نازل به قطرات ریز تبدیل می شود و در هوا انتشار می یابد.
اولتراسونیک: سطح آب، در جریان عبور از دستگاه اولتراسونیک، تشکیل غباری از آب می دهد.
رطوبت رسانشی: الیاف خاصی را با آب تازه مرطوب می کنند و جریان هوا را از روی آن عبور می دهند. این امر رطوبت را به سرعت بالا می برند.
دمنده
در هواسازها فن هایی وجود دارد که با الکتروموتور القایی به حرکت درآمده تا هوا را جا به جا کند. فن ها ممکن است با دور ثابت یا متحرک گردش کنند تا حجم هوای متغیری را وارد سیستم کند. سرعت جریان نیز توسط پره های ورودی یا دمپر خروجی کنترل می شود. فن های چندتایی در واحد های بزرگ معمولا در انتهای هواساز و ابتدای کانال هوا نصب می شوند تا هوا را در کانال بدمند.
تجهیزات کنترلی
کنترل بخش های مختلف از جمله: سرعت جریان هوا، دمای هوا، درجه حرارت هوای مخلوط شده، رطوبت، کیفیت هوا امری ضروری است. کنترلر ممکن است یک ترموستات ساده خاموش/روشن یا سیستم پیچیده کنترل هوشمند ساختمانی باشد.
محفظه اختلاط
به منظور حفظ کیفیت هوای داخل ساختمان، هواسازها تا حدی اجازه ورود هوا از خارج به داخل می دهند. در آب و هوای معتدل، مخلوط کردن مقدار مناسب هوای خنک بیرون با هوای گرم برگشتی می تواند دمای مطلوب را فراهم کند. درمحفظه اختلاط دمپرهایی برای کنترل ورود هوای تازه و هوای برگشتی تعبیه شده.
لرزه گیر
فن ها در هواسازها لرزه های شدیدی ایجاد می کنند و سرو صدای لرزش را به داخل ساختمان منتقل می کنند برای جلوگیری از این امر لرزه گیر ها را درست قبل و بعد از هواساز با میان فن ها نصب می کنند.
1396/11/14
مزایا و معایب فن کویل
1396/11/14
مزایای فن کویل
با استفاده از فن کویل ها تجهیزات مرکزی گرمایش، سرمایش کوچکتر می شود.
این سیستم صرفا نیاز به لوله کشی دارد که فضای کمتری نسبت به کانال کشی اشغال می کند.
نصب لوله کشی و سیم کشی راحت تر از کانال کشی می باشد.
قسمت های بدون سکنه ساختمان می تواند خاموش باشد که در هزینه صرفه جویی می شود. (مناطق قابل کنترل اند.)
قابلیت نفوذ %100 از هوای بیرون را دارد.
معایب فن کویل
این سیستم ها نیاز به نگه داری بیشتری نسبت به سیستم های تمام هوا دارند.
کندانسه ها در هر واحد باید دفع گردند.
مناطق داخلی ممکن است نیاز به کانال های جداگانه جهت خروج هوا داشته باشند.
1396/11/14
مزایا و معایب داکت اسپیلت
1396/11/14
داکت اسپیلت ها یکی از معمول ترین سیستم های تهویه در دنیا هستند. داکت اسپیلت همانند اسپیلت دیواری از یک سیستم درونی به نام هواساز و یک سیستم بیرونی که کندانسور نام دارد ، متشکل است که این اسپیلت توسط لوله های مسی به یکدیگر متصل می شوند . از مزایای مخصوص داکت اسپیلت ها می توان به استفاده از هوای برگشت برای بالابردن بازده کاری دستگاه و مصرف سوخت پایین تر و همچنین هوای تازه که یکی از نیاز های اصلی هر واحد آپارتمان در تمام طول سال می باشد وهمچنین اکسیژن لازم را تامین می نماید ، دانست .
طریقه تهویه سیستم
سرمایش و گرمایش در داکت اسپیلت ها توسط هواساز با مکش هوای درونی انجام می شود.
عملکرد دستگاه داکت اسپیلت در حالت سرمایش دقیقاً مشابه سیستم های اسپیلت یا همان کولر های گازی می باشد .
به این معنی که این دستگاه ” داکت اسپیلت ” جهت تولید سرما با استفاده از عبور از اجزای چرخه ای مثل کمپرسور ، کندانسور ، شیر انبساط و اواپراتور و تغییر فاز مبرد هوای عبوری از روی کویل اواپراتور را سرد کرده و آنرا به تهویه شونده تحویل می دهد .بدیهی است که در این حالت منبع انرژی دستگاه الکتریسیته است . در حالت گرمایش هم سیستم داکت اسپیلت به کمک کویل تعبیه شده در دستگاه و جریان آب گرم عبوری از داخل کویل هوای عبوری از روی کویل را گرم می کند و آن را به فضای تهویه شونده تحویل می دهد . در این حالت آب گرم عبوری از کویل توسط پکیج یا موتورخانه تأمین شده و منبع انرژی دستگاه گاز می باشد . در این حالت دستگاه همانند فن کویل کار می کند.
مشخصات داکت اسپیلت ها
داکت اسپیلت ها دارای کوئل آبگرم فابریک برای تأمین کردن گرمایش ، امکان مجهز شدن به شیر برقی سه راه الکترونیکی با امکان فرمان پذیری از ترموستات ، ترموستات برای تنظیم دلخواه دمای محیط ، کمپرسور پرقدرت کوپلند مجهز بودن به سیستم فوق کم صدا super silent .می باشند . در انتخاب داکت اسپیلت ها باید به دو نکته مهم توجه کنیم :
انتخاب دستگاه داکت اسپیلت و اجرای درست و اصولی آن
با اجرای کانال کشی و لوله مسی توسط افراد مجرب می توانیم به اندازه ۵۰ درصد بهره مندی از بالاترین کارایی سیستم داکت اسپیلت را انجام دهیم .
همانطور که قبلا هم اشاره کرده بودیم، تیم کرج بوران در زمینه های فروش اسپلیت در کرج، فروش داکت اسپلیت در کرج، تعمیر داکت اسپلیت در کرج، نصب داکت اسپلیت در کرج، سرویس اسپلیت در کرج فعالیت داشته و در خدمت شما عزیزان می باشد.
معایب استفاده از داکت اسپیلت
اولین اشکالی که می توان ذکر کرد نداشتن کنترل زوم می باشد ؛ یعنی هنگامی که دستگاه در آپارتمان روشن می شود تمام فضای خانه هم دما می شود و این یکی از بزرگترین مشکلات سیستم داکت اسپیلت می باشد .
داکت اسپیلت ها در مقایسه با چیلر دارای مصرف برق بالاتری می باشند ولی درمقایسه با اسپیلت دیواری مصرف برق کمتری دارند . و در نهایت آخرین اشکالی که می توان بازگو کرد مشکل صدای آزار دهنده ی اکثر داکت اسپیلت ها می باشد که برای این مشکل پیشنهاد هایی داده شده است که در ادامه ذکر می کنیم:
1396/11/14
راه حل صدای زیاد داکت اسپیلت :
1396/11/14
آیا حذف صدای ناشی از نوسان الکترو فن ها و داکت اسپیلت ها امکانپذیر است ؟
داکت اسپیلت ها یکی از معمول ترین سیستم های تهویه آپارتمان به شمار می رود و به علت فوائد و مزایای مختلف از جمله ؛ تفکیک کردن هزینه های مصرف انرژی از شارژ عمومی ساختمان که منجر به مدیریت مستقیم مصرف کننده دارد و همچنین اشراف آن بر میزان استفاده و طریقه استفاده در زمان معین می باشد که ازنتایج آن میتواند بهینه سازی مصرف انرژی باشد .اما با وجود مزایایی که دارد استفاده از سیستم های تهویه آپارتمانی ، متاسفانه با یک مشکل که در اینگونه سیستم ها در ایران وجود دارد و آن هم صدای ناشی از الکترو موتور فن داکت ها می باشد که دلیل آن هم نصب و تعبیه آن در سقف کاذب آپارتمان ها یا بالکن که در بسیاری از این موارد باعث سلب آسایش و آرامش و آزار دهنده بوده است . هر چند کارهایی برای رفع این مشکل در این سیستم ها در آمریکا و اروپا شده شده است ولی هنوز بطور کامل در ایران رفع نشده زیرا غالبا کارفرمایان به علل متعدد مانند ؛ عدم تصمیم گیری اولیه ، کمبود جا ،آشنایی نداشتن با جزئیات فنی داکت اسپیلت ها ، محل تعبیه و کارگزاری داکت اسپیلت ها را داخل آپارتمان ها پیش بینی می کنند که قاعدتاً سبب مشکلاتی می شود که مصرف کننده با آن روبرو می شود . اما محل کارگزاری دقیق آن خارج از محل آپارتمان می باشد .
راه حل پیشنهادی برای از بین بردن صدای مزاحم از داکت اسپیلت های Rheem – Goodman – Daikin – Lennox – Toshiba – LG – Mcquay و … سیستم ابداعی میکرو کنترلی دیجی کنترل می باشد که توانسته در مبحث کنترل دور موتور فن دیمر را از مقوله کنترل موتور کنار بزند و با هزینه ای به مراتب پایین تر از اینورتر موتورفن های تک فاز راکنترل کند چرا که دیمر هم باعث ایجاد نویز و همینطور باعث کاهش عمر الکترو موتور ها است. بعلاوه تلفات حرارتی زیادی دارد و سبب زیاد شدن برق مصرفی وکاهش عمرموتورفن است که در دیجی کنترل همه این مشکلات حل شده است. این سیستم برای کنترل الکتروموتورهای دیسکی (فیشباخ) طراحی شده و برای انواع الکتروموتورهایی که سرعتشان با تغییر ولتاژ بدون تغییر فرکانس کنترل میشود مانند ( فیشباخ، رزنبرگ، یونیورسال)، بویژه در کاربردهایی که گشتاور با کاهش سرعت کاهش می یابد، مانند هواکشها و دستگاههای تهویه مناسب می باشد.
1396/11/14
داکت اسپلیت چیست؟ اسپلیت خانگی و دیواری
1396/11/14
داکت اسپلیت چیست؟ اسپلیت خانگی و دیواری
داکت اسپلیت یکی از رایج ترین سیستم های تهویه مطبوع در سطح جهان است، این سیستم همانند اسپلیت دیواری از یک قسمت داخلی به نام هواساز و یک قسمت خارجی ب نام کندانسور تشکیل شده است. هر دو قسمت اسپیلت خانگی بوسیله لوله های مسی به یکدیگر متصل می شود و قابلیت هم سرمایش و هم گرمایش محیط را دارند.
در ادامه مزایا و معایت داکت اسپیلت ها را نسبت به اسپیلت های دیواری و کولر گازی و شوفاژ و همینطور چیلر ها بیان می کنیم . اگر با ما تا آخر این مطلب همراه باشید، احتمال می دهیم که در تصمیم گیری برای انتخاب “بهترین روش سرمایش و گرمایش محیط” تردیدی نداشته باشید.
یکی از مزایای اصلی داکت اسپیلت ها یا اسپیلت های خانگی، استفاده از هوای برگشت جهت بالا بردن راندمان کاری دستگاه و مصرف سوخت کمتر است. یک نظریه اثبات شده وجود دارد که می گوید: “همواره هوای در جریان محیط از هوای ساکن محیط ، تمیز و پاکتر است. به همین خاطر همیشه توصیه می کنند در داخل اتومبیل کمی شیشه ماشین را پایین دهید و یا پنجره هوای آزاد را باز کنید. دلیل این امر هم،کم شدن اکسیژن محیط به دلیل تنفس و آلوده بودن میط به دلیل تجزیه مداوم مواد شیمیایی و اجسام در محیط است. “.فرض کنید که هوای خنک از خروجی داکت اسپیلت، محیط خانه یا محل کار شما را خنک می کند و از طرف دیگر هوای کهنه و گرم شده ی محیط را همچون مکنده ای از محیط خارج می کند این عامل باعث میشود تا هوایی با طراوت و پر اکسیژن را تجربه کنید و این از مزایایی است که اسپیلت خانگی را تضمین کننده سلامت افراد معرفی می کند.
داکت اسپلیت چیست؟ اسپلیت خانگی و دیواری
داکت اسپلیت چیست؟ اسپلیت خانگی و دیواری
داکت اسپلیت چطور کار می کند؟ منبع تامین انرژی آنها چیست؟
منبع تامین انرژی داکت اسپلیت چیست؟عملکرد دستگاه داکت اسپلیت در حالت سرمایش دقیقاً مشابه سیستم های اسپلیت یا همان کولر های گازی میباشد . به این معنی که این دستگاه جهت تولید سرما با استفاده از انجام چند فرایند ترمودینامیک همچون چگالش و تبرید، هوای گرم داخل محیط را سرد میکند و توسط دمنده های خود به محیط منتقل می کند. در این حالت، منبع تغذیه این سیستم ، برق می باشد.
در حالت گرمایش، میتوان اسپلیت خانگی را ترکیبی از شوفاژ خانگی و دمنده دانست! به این صورت که هوای محیط به دستگاه سپرده می شود و دستگاه این هوا را از کانال هایی عبور میدهد که در مجاورت آنها لوله های آب گرم مسی قرار دارند که سبب گرم شدن این هوا می شوند. در این حالت، هوای خروجی از اسپلیت خانگی ، گرم و سبک است که به محیط پخش می شود.
آب گرم عبوری از درون لوله های مسی دستگاه، توسط پکیج یا موتورخانه تأمین می شود و در واقع منبع انرژی اسپلیت های خانگی در فصل سرما، گاز میباشد.
? همه اینها را خواندم،این طور به نظرم میرسد که اسپیلت خانگی چیزی بین اسپیلت دیواری و چیلر و شوفاژ و .. است! به من بگو تفاوت ها و مزایایی این دستگاه (داکت اسپلیت یا اسپیلت خانگی) با سایر وسایل گرمایشی و سرمایشی در چیست؟
برای پاسخ به این سوال هوشمندانه کمی هم از قابلیت های سایر دستگاه ها باید بدانیم تا بتوانیم ملاک برتری در این دستگاه ها را شناسایی کنیم. پس با ما همراه باشید…
مقایسه اسپلیت خانگی در مصاف با اسپلیت دیواری:
اسپلیت خانگی در مصاف با اسپلیت دیواریداکت اسپلیت یا اسپیلت های خانگی ، همچون اسپیلت های دیواری دوتکه هستند که یکی از آنها در خارج هز محیط و دیگری درون محیط خانه ما قرار میگیرند. استاندارد اینست که فاصله بین این دو تکه در اسپیلت دیواری نهایتا به ۶ متر برسد چرا که با وجود لوله های مسی در بین این دو دستگاه و همینطور با افزایش فاصله این دو قسمت با هم، راندمان دستکاه به شدت افت می کند و شما مجبورید برای خنک کردن محیط کار یا محل زندگی تان،مدت زمان بیشتری دستگاه را روشن نگاه دارید که خب این رابطه مستقیمی با افزایش مصرف انرژی و کاهش رفاه شما می شود. اما در دستگاه های اسپیلت خانگی با استفاده از تکنولوزی تفکیک روغن ، این قابلیت ایجاد شده که فاصله بین دو تکه دستگاه تا ۱۵ متر برسد و این فاصله بدون هیچ افت راندمان دستگاه و یا افزایش مصرف انرژی انجام می شود. در واقع در دراز مدت که به مساله نگاه کنیم ، اسپلیت های خانگی به مراتب وسایلی سلامت تر و کم هزینه تر نسبت به اسپلیت دیواری می باشند.
? مزایا و امکانات داکت اسپلیت یا اسپلیت خانگی در مقایسه با شوفاژ و چیلر همچنین مینی چیلر ها:
اسپلیت خانگی در مقایسه با شوفاژ و چیلرچه بخواهیم و چه نخواهیم، بخش عمده ای از انرژی که توسط رادیاتوریا شوفاژ ها و همینطور سیستم های گرمایش از کف و دیوار و … برای گرمایش خانه ما مصرف میشود، به هدر می رود! وجود لوله های طولانی و جریانات مداوم آب گرم ، هدر رفت گرما در دیوارخای خارجی و بخش های غیر موثر از محیط خانه ما و عوامل دیگر باعث شده است که این سیستم های گرمایشی جزو پر مصرف ترین و کم راندمان ترین سیستم های گرمایشی ساختمانی و صنعتی باشند. باید به شما بگوییم که رویکرد مدرنیزه شده این سیستم ها را میتوانیم به خوبی در اسپلیت های خانگی مشاهده کنیم. وجود لوله های کوتاه و همینطور کاهش هزینه های تهیه این سیستم نسبت به چیلر و مینی چیلر ها ، آن ها را انتخاب اول محیط های خانگی و اداره کرده است (به جرات می توانیم بگوییم که هزینه تمام شده دستگاه های اسپلیت خانکی کمتر از نصف هزینه راه اندازی و خرید چیلر ها و مینی چیلر ها می باشد.)
? آیا اسپلیت های خانگی مزایای دیگری هم دارند؟
در این سیستم داکت ها و کانال های انتقال هوا ، کوچکتر شده اند و این باعث می شود که بتوان آنها را به صورت افقی در بالای سقف تعبیه کرد و انعطاف بیشتری در کانال کشی ها میسر شده است. این در حالیست که کولر ها آبی این امکان به سختی فراهم هست و گاه کانال های کولر در بیرون از ساختمان تعبیه می شوند.
این یک واقعیت است که کیفیت هوای خروجی از داکت اسپلیت ها یا اسپلیت ای خانگی به مراتب بالا تر از دستگاه های دیگر است و به همین خاطر میتوان به راحتی کانال ها و داکت های آن را کوچک تر گرفت و حتی حجم هوای کمتری را در خروجی تولید کرد .
? اما یک ویژگی منحصر به فرد و همینطور برخی از تفاوت های داکت اسپلیت های موجود در بازار با هم:
قابلیت اینورتر یا مبدل انرژی در داکت اسپلیت
قابلیت اینورتر یا مبدل انرژی در داکت اسپلیت – داکت اسپلیت چیست؟
در نمونه های موجود در بازار کنترل گرمای محیط در حالت گرمایش فقط با توجه به دور فن دستگاه قابل کنترل میباشد . یعنی اگر ترموستات دستگاه ، هوای محیط را نزدیک به دمای مطلوب ما تشخیص دهد، از دور موتور دستگاه کم میکند تا مصرف انرژی کاهش یابد. اما در بعضی دستگاه های داکت اسپلیت علاوه بر وجود کنترل دور فن در سرعت ( در مورد این قابلیت مطلب خوبی در بلاگ نوشته ایم که پیشنهاد میکنیم آن را مطالعه کنید اینورتر چیست؟ ) ، به دلیل اضافه شدن شیر سه راهی الکترونیکی در مسیر آب گرم می توان دبی یا حجم جریان آب گرم ورودی در لوله های مسی را نیز کنترل نمود در این حالت علاوه بر مدیریت بهتر بر حالت گرمایشی در مصرف انرژی نیز صرفه جویی مضاعف می گردد.
? همه خوبی ها را گفتی؟! پس معایب چه می شود؟ از معایب داکت اسپیلت یا اسپیلت خانگی هم بگو.
قطعا این سیستم هم معایبی دارد که در ادامه آنها را بیان می کنیم.
داکت اسپیلت ها یا اسپیلت های خانگی ، عموما سیستم کنترل زوم ندارد، یعنی هنگامی که دستگاه داخل آپارتمان روشن می شود تمام فضا اعم از سالن و اتاق های خواب و … به توسط ترموستاتی که در بزرگترین فضا قرار گرفته است هم دما میشوند و این یکی ار اصلی ترین معایب داکت اسپیلت به شمار می رود.
در بخش مقایسه ی مزایای داکت اسپیلت با چیلر ها از کم مصرف بودن آن در مصرف گار و همینطور بالا بودن رانمان آن و کاهش لوله ها و جلوگیری از اتلاف انرژی گفتیم اما عیب این دستگاه در مقابل چیلر ها و مینی چیلر ها ،تاحدودی مصرف برق بالاتر آن میباشد البته که نسبت به اسپلیت دیواری مصرف برق آن کمتر میباشد.
? خب با توجه به مطالب بیان شده امیدواریم که توانسته باشیم در تصمیم گیری برای خرید “بهترین وسیله سرمایشی و گرمایشی محیط” کمکتان کرده باشیم اما در آخر دوست داریم که دو نکته را بیان کنیم چرا که رعایت آنها از اهمیت بالایی برخوردار است.
داکت اسپیلت چیست؟ داکت اسپیلت در محیط کار و اداره
داکت اسپیلت چیست؟ داکت اسپیلت در محیط کار و اداره
نکته اول اینکه در انتخاب دستگاه داکت اسپیلت خود دقت کافی داشته باشید، پیشنهاد ما اینست که از یک مشاور خبره در این حوزه کمک بگیرید و یا حتی فرصتی ایجاد کنید تا یک کارشناس از محیط شما بازدید داشته باشد.
نکته دوم اینکه در نصب درست و اصولی این سیستم وسواس به خرج دهید، شاید اغراق آمیز نباشد اگر بگوییم که ۵۰ درصد راندمان دستگاه به نصب اسپلیت درست و اصولی و لوله کشی بهینه آنها می باشد.
1396/11/14
ویژگی های مهم خرید داکت اسپلیت سقفی
1396/11/14
داکت اسپلیت های سقفی از جمله وسایل سرمایشی و یا گرمایشی (کولرگازی ، کولر آبی ، اسپلیت و یا هر وسیله دیگری ) هستند که عموماً به صورت افقی کانالکشی میشوند نکتهای که خیلی مهم است این است که در کانالکشی های عمودی به دلیل اختلاف فشار در ارتفاعهای مختلف، راندمان کلی سیستم سرمایشی یا گرمایشی تحت تأثیر قرار میگیرد ، اما در داکت اسپلیت های سقفی به دلیل اینکه عمده کانالکشی ها به صورت افقی صورت میگیرد در نتیجه راندمان کلی دستگاه به مراکز بالاتر از کانالکشی عمودی است. در داکت اسپلیت های سقفی ، کانالها در بالای سقف کاذب ساختمانها به صورت مخفی قرار گرفته و همینطور داکت اسپلیت نیز در همان جا به کانالها متصل میشود ، هوای خنک و یا هوایی گرم توسط این کانالکشی و داکت اسپلیت به صورت کاملاً یکنواخت در واحدهای آپارتمانی و یا محیطهای کاری و اداری توزیع میشود.
مایلید در مورد داکت اسپلیت ها و مزایا و معایب آنها نسبت به کولر گای گای یا اسپلیت های دیواری و همچنین چیلر و شوفاژ و سیستم های تهویه مطبوع و هواساز بدانید؟ پیشنهاد میکنیم این مطلب را مطالعه بفرمایید: داکت اسپلیت چیست؟ همه چیز در باره داکت اسپلیت های خانگی
اگر قصد خرید داکت اسپلیت را دارید، به مشخصات فنی بود قیمت این دستگاه توجه نمایید همچنین گارانتی و اصالت دستگاه یکی از ملاکهای مهم خرید است که در نهایت تجربه خوبی از خرید ۱ وسیله سرمایشی و گرمایشی کارا را به شما خواهد بخشید در سایت مرجع و فروشگاهی ویراکو ،شما میتوانید تمامی این مشخصات فنی به همراه قیمتهای تضمین شده داکت اسپلیت های سقفی را ببینید. همچنین مشاورین ما در مجموعه ویراکو میتوانند به خوبی راهنمای شما در زمینه خرید و یا مشاوره در خصوص ساخت و نصب پروژههای سرمایشی و گرمایشی و تهویه مطبوع کمکتان باشند و مشاوره دهند.
ما در این مطلب کوتاه قصد داریم از جمله مهمترین ویژگیهای داکت اسپلیت های سقفی را برای شما بیان کنیم تا خرید بهتری داشته باشید:
در داکت اسپلیت های سقفی، امکان لولهکشی در متراژ های بالای ۳۰ متر نیز فراهم است بدین معنی که اگر فاصله بین بخش داخلی و بخش خارجی داکت اسپلیت حتی بیشتر از ۳۰ تا ۶۰ متر نیز برسد، این امکان فراهم است که بدون افت راندمان دستگاه لولهکشی مناسبی انجام گیرد .
با توجه به ویژگیها و قابلیتهای داکت اسپلیت سقفی این دستگاه یکی از محبوبترین وسیلههای سرمایشی است و در مناطق حارهای که دمای هوا به بالای ۵۰ درجه نیز میرسد بخوبی استفاده میگردد.
همان طور که قبلاً هم اشاره شد این دستگاه ۱ وسیله دومنظوره است و در حالت گرمایشی ،با نصب کویل آبگرم به خوبی هوای گرم و تازه و سبک را وارد محیط زندگی و محل کار شما میکند .
داکت اسپلیت ها مجهز به انواع فیلترهای قابل شستوشو ، ضد قارچ و ضد حساسیت و آلرژی هستند ، تکنولوژی نانو به کار رفته در این فیلترها باعث شده است تا محیطی بسیار مطبوع برای شما ایجاد گردد.
یکی از امکانات و قابلیتهای داکت اسپلیت سقفی استفاده از رنج سرمایشی و یا گرمایشی است ، داکت اسپلیت ها از تکنولوژی و بلوئرهای چند سرعته استفاده میکنند ، با این کار انعطافپذیری سیستم بالا رفته و ظرفیتهای سرمایشی و گرمایشی منعطفی را برای شما فراهم میکند.
یکی از برندهای پیشرو در زمینه تولید داکت اسپلیت های سقفی برند معتبر و شناخته شده سامسونگ SAMSUNG میباشد ، جهت مشاهده جدیدترین قیمتها و مشخصات فنی داکت اسپلیت های سقفی، میتوانید از طریق منوی بالا قسمت داکت اسپلیت ها ویا لینک های زیر اقدام نمایید.
1396/11/14
خرید و فروش کولر گازی ارزان در بانه و مزایا و معایب آن
1396/11/14
در این مقاله قصد داریم مزایا و معایب خرید کولر گازی ارزان را مورد بررسی قرار دهیم و اگر تا پایان آن با ما همراه باشید، احتمال می دهیم اطلاعات خوبی به شما بدهیم و برای تصمیم گیری به خرید کولر گازی، برای شما مفید باشد.
قیمت کولر گازی در بازار رسمی ایران
به طور میانگین قیمت کولر گازی در بازار رسمی ایران از مبلغ ۱,۹۰۰,۰۰۰ تومان تا مبالغ نزدیک و گاه بالاتر از ۱۰ میلیون تومان موجود است.
این نوع کولرهای گازی عموماً دارای گارانتی ۱۸ ماهه و متعلقات رایگان دیگری همچون لوله های مسی و رابط ها و شلنگ ها و مخلفات دیگر هستند و برخی از نمایندگی ها نصب و سرویس رایگان نیز برای مدت زمانی بین ۶ تا ۳۶ ماه دارند. اما سوال اصلی اینجاست که با تمام ارزش هایی که نمایندگان و فروشگاه های رسمی لوازم خانگی در ایران فراهم آورده اند ، چرا خرید از مناطق مرزی ایران همچون بانه رونق دارد؟
لطفا کمی به جدول بالا نگاه کنید.
در این جدول نمودار جستجوی مردم ایران برای ۴ کلمه مرتبط را از سال ۲۰۰۴ تا همین لحظه مورد ارزیابی قرار داده ایم.
این ۴ کلمه عبارت اند از: بانه – کولر – کولر گازی – اسپلیت
همانطور که ملاحظه می کنید نمودار سبز رنگ مربوط به جستجوی اینترنتی مردم ایران در کلمه کولر است که بیشترین میزان سرچ را با توجه به فصل مناسب خرید، به خود اختصاص داده است و عبارات چند کلمه ای شامل کولر آبی – کولر گازی و … شامل آن می باشد. بخش بزرگی از این میزان سرچ را کلمه کولر گازی به خود اختصاص می دهد که در نمودار زرد رنگ می توان آن را مشاهده کرد. و همینطور در نمودار آبی رنگ میزان سرچ کلمه اسپلیت نشان داده شده است.
اما در نمودار قرمز رنگ، ما میزان جستجوی کلمه بانه را مشاهده می کنیم که مردم ایران انجام داده اند. این نمودار نشان میدهد که کلیه عباراتی که مردم ایران آنرا سرچ می کنند و کلمه “بانه” در آنها هست، به این میزان می باشد. عباراتی همچون خرید گوشی از بانه و یا خرید تلویزیون از بانه و.. نیز ، بخشی از نموداری که مشاهده می کنید را شامل می شود. برای تخمین اینکه چند درصد این میزان سرچ مرتبط با کولر های گازی و یا اسپلیت و یا خرید کولر از بانه است نیاز به داشتن اطلاعات دقیق تر و بررسی های بیتری دارد اما تیم تحقیقات بازار مجموعه ویراکو ، میزان سرچ عبارات مرتبط را کلمه بانه نزدیک به ۱۲ درصد تخمین زده است. یعنی درواقع یک پنجم نمودار قرمز رنگی که ملاحظه میکنید، مخاطبینی هستند که عباراتی مرتبط با موضوع کولر و بانه را سرچ کرده اند. این میزان چیزی در حدود یک دهم میزان جستجوی کلمه کولر گازی و یا یک سی ام عبارت کولر می باشد.
حقیقت معتبری که اینجا مشخص می شود اینست که: “مخاطبین خرید از بانه و یا کالاهای بانه ای زیاد نیستند و یا آنجور که در مورد آن بین دوستان و یا همکارانشان حرف می زنند ، واقعاً تمایلی به جستجو در مورد آن و یا احتمالاً خرید از آنجا ندارند.” این نکته ارزشمندیست که باعث می شود کمتر در دام غوغا سالاری ها و هجمه های و غلو های دیگران قرار بگیریم و حباب بزرگ این مساله در نظر ما بی اثر می شود.
در مورد خرید کولر گازی و اسپلیت از بانه :مردم آنقدر که در مورد این موضوع حرف میزنند، به واقع تمایلی به انجامش ندارند
در مورد خرید کولر گازی و اسپلیت از بانه :مردم آنقدر که در مورد این موضوع حرف میزنند، به واقع تمایلی به انجامش ندارند
اما چرا بانه به همان میزان هم مورد توجه هست؟ برتری اصلی خرید از بانه چیست؟
اصل اولیه: قیمت یکی از ملاک های مهم تصمیم گیری برای خرید
نکته مهمی که وجود دارد اینست که بانه یک شهر مرزیست و وارد کنندگان کالاهای بانه، آنها را با قیمت هایی پایین تر از قیمت های موجود در ایران خریداری می کنند. یادتان باشد که همیشه قیمت یکی از اصلی ترین فاکتورهایی است که ما برای خریدن یک کالا یا محصول در نظر میگیریم و یکی از فاکتورهایی است که با کمک آن تشخیص می دهیم آیا آن کالا میارزد و یا نه. هدف ما هم در این مطلب اینست که با بررسی کامل این عوامل به پاسخ بهتر و کامل تر و درست تری برسیم.
خرید کولرگازی در بانه ، ارزش در مقابل هزینه
خرید کولرگازی در بانه ، ارزش در مقابل هزینه
برای شفاف شدن این موضوع بهتر است مثالی برایتان بزنیم. حتما برایتان پیش آمده که قصد خرید کالایی را داشته باشید که قیمت آن پایین تر باشد ولی شما آن را نخرید! احتمالا در ذهنتان دلایل هایی برای این نخریدن داشته اید! دلایلی همچون کیفیت پایین، نداشتن امکانات کامل و یا نیاز به صرف وقت و یا جنگ اعصاب زیاد و یا معتبر نبود کالا و امثال این دلایل.
و یا در طرف دیگر حتما کالایی را هم خریداری کرده اید که قیمتی بالاتر از قیمت کالاهای هم رده خود داشته است ولی آنرا خریده اید و در ذهن خود استدلال هایی برای ارزش داشتن آن کالا داشته اید. به عنوان مثال شاید گفته باشید که این کالا ریسک کمتری دارد و معتبر و شناخته شده است. یا اینکه هزینه حمل و نقل و یا نصب و راه اندازی رایگان دارد و از زمان و جنگ اعصاب شما می کاهد و امثال این دلایل.
همه این دلایل، کاملا منطقی و درست هستند و ملاک هایی برای ارزیدن یا نیارزیدن کالا به حساب میایند.
حقیقت پنهان شده در بازار بانه
آیا تا کنون از کسی شنیده اید که میگویند : “بانه دیگر آن بانه گذشته نیست! ” و یا اینکه “بانه هم تفاوتی با تهران نمیکند و در نهایت همان قیمت تمام خواهد شد”
آیا این حرف ها درست است؟
جوابی که برای آن وجود دارد ، یکی از اصول اصلی تجارت است؛ اصل عرضه و تقاضا.
زمانی بود که کسی بانه را نمیشناخت و یا تقاضا کم بود و وارد کنندگان کالاهای آنجا و یا عرضه کنندگان مجبور به فروش با حداقل سود و کاهش قیمت زیاد در کالا ها بودند تا جایگاهی برای خود در بین مردم ایجاد کنند. تا کاری کنند که نموداری که در بالا هم آن را دیده ایم، روز به روز بیشتر جستجو شود. اما این روند تا همیشه ادامه پیدا نخواهد کرد. امروزه آن فروشندگان و وارد کنندگان آن کالا ها تجارتی برای خود بر هم زده اند و مشتریان به مراتب بیشتر برای خود دارد و به همین دلیل نیازی به کاهش قیمت های آنچنانی در محصولاتشان نیست. این اصل به ما می گوید که قیمت کالا ها در جایی که تقاضای مشتریان زیاد می شود ، باید افزایش پیدا کند.
بیایید به سایر این عوامل نیز بپردازیم
گارانتی کالا
گارانتی کولر گازی:
کولرهای گازی و اسپلیتی که در بازار رسمی ایران به فروش میرسند دارای گارانتی های معتبر از سرویس نمایندگی های خود هستند. اما کولر های بانه ای دو دسته اند ، یک آنها که گارانتی ندارند و یا گارانتی جعلی و باطل دارند و دسته دوم آنهایی که گارانتی از شرکت ها و یا نمایندگانی خصوصی با استاندارد های مختلف دارند.
داشتن گارانتی برای کولرهای گازی ، یک ضرورت است. چراکه کولر گازی محصولیست که نیازمند سرویس های دوره ای و سالانه و نصب و راه اندازی است و داشتن نمایندگی و گارانتی محصولات ، میتواند تا حد زیادی ریسک خرید را کاهش دهد و همینطور هزینه های جانبی دیگر را در بر نداشته باشد.
نصب و راه اندازی کولر گازی
نصب و راه اندازی کولر گازی
مهمترین نکته این است که کولرهای اسپلیت بدون گارانتی فاقد لولههای مسی هستند و برای نصب علاوه بر هزینهی نصاب، باید هزینهی این لولهها را هم پرداخت کنید. گاهی اوقات هم کولرهای بدون گارانتی در حالتی به دست شما میرسند که گاز خنککنندهشان تخلیه شدهاست و برای پرکردن گاز مخزن هم باید دست به جیب شوید
اصالت کالا و قطعات
اصالت کالا و قطعات
بارها دیده شده که محصول خریداری شده اصل نیست و یا با نمونه اصل متفاوت است و یا اینکه برخی قطعات آن با نمونه اصلی آن تفاوت دارد، اینها مواردی است که حتی می تواند ، استفاده و کارکد درست کالا را تحت تاثیر قرار دهد و گاه محصول را بی استفاده کند.
جمع بندی:
انتخاب، همیشه سخت است و به میزان وسعت و اهمیت انتخاب ما میتواند سخت تر نیز باشد. کلیه مواردی که در بالا به آنها اشاره کردیم مستند و معتبر بودند و سعی کردیم حقایق را به دور از سو گیری خدمت شما بیان کنیم تا انتخاب بهتر و آسان تری داشته باشید
1396/11/14
تفاوت کولرگازی اینورتر و کولر گازی معمولی
1396/11/14
هنگامی که به این مساله می رسیم که کدام سیستم تهویه هوا برای نصب مناسب است دو نوع تکنولوژی پیش رویمان قرار میگیرد، سیستم تهویه هوای اینورتر و غیراینورتر. این دو سیستم عملکردهای یکسانی ارائه می دهند اما در این مساله که کدام نوع موتور کمپرسور (پ.ن مطالعه بیشتر تفاوت انواع کمپرسور کولر گازی) سیستم را اجرا کند تفاوت دارند. کمپرسور قسمتی از دستگاه است که مسئولیت فشرده سازی گاز مبرد به مایع و سپس توقف و مبسط کردن گاز را برعهده دارد. در زمانی که این اتفاق در حال جریان است، گاز مبرد شروع به سرد کردن محیط کرده و در نتیجه باعث اثر دلپذیر خنک شدن می گردد. هم اکنون سوال اینجاست که تفاوت بین سیستم تهویه هوای اینورتر و غیراینورتر چیست؟ این مقاله به منظور کمک به شما برای تشخیص تفاوت های این دو دستگاه و انتخاب یک گزینه مناسب نوشته شده است.
عملکرد اینورتر
بزرگترین تفاوت بین این دو نوع سیستم تهویه هوا در عملکرد معکوس کنندگی آنها قرار دارد این عملکرد بهترین ابزار برای صرفه جویی در مصرف برق است. معکوس کننده در سیستم تهویه هوای اینورتر به کنترل سرعت موتور کمپرسور کمک می کند، و به این وسیله دما را هر چقدر که نیاز باشد تغییر می دهد. این مساله می تواند مصرف برق دستگاه تهویه هوای شما را کاهش دهد. در حالی که در دستگاه تهویه هوای نوع غیراینورتر، موتور کمپرسور یا با تمام ظرفیت عمل می کند یا به طور کلی عمل نمی کند و خاموش می شود. این مساله می تواند باعث مصرف جریان برق ناخواسته و در نتیجه قبض بالا رفتن مبلغ قبض برق گردد. (پ.ن مطالعه بیشتر: اینورتر چیست؟)
تفاوت کولر گازی اینورتر و معمولی
تفاوت بین دستگاه های در حال کار:
به طور کوتاه می توان گفت که سیستم تهویه هوای اینورتر دقیق تر است. سیستم تهویه هوای غیراینورتر حرارت یا سرمای ثابتی را با قدرت ثابت بوسیله کمپرسور در سرعتی ثابت فراهم می کند. و کمپرسور باید در زمان مورد نیاز، شروع به کار کند و متوقف شود. از سوی دیگر سیستم تهویه هوای اینورتر کمپرسوری کنترل شونده دارد که زمانی که نیاز است مقدار دقیقی از حرارت یا سرما را فراهم می کند. بنابراین، از نظر بهره وری و دقت، سیستم های تهویه هوای اینورتر بسیار بهتر هستند.
دستگاه کنترل کننده اینورتر:
سرعت متغییر:
دستگاه تهویه هوای اینورتر که به عنوان تکنولوژی پیشرفته تر شناخته می شود از یک کمپرسور با سرعت متغییر به جای سرعت ثابت ساخته شده است. و اگر چه این فرآیند پیچیده تر از چیزی است که به نظر می رسد اما ماهیت سرعت متغییر دستگاه در زمان اجرا اجازه استفاده از قدرت کامل در همه زمان ها را نمی دهد و به جای آن می توان هر زمان که نیاز بود عملکرد را کنترل کرد. این کمپرسور به منظور تنظیم مداوم درجه حرارت به دلخواه طراحی شده است.
بهره وری انرژی:
زمانی که مساله بهره وری انرژی مطرح است سیستم تهویه اینورتر به عنوان دستگاهی با رتبه بندی A شناخته می شود و همچنین یک روش اقتصادی تر برای رسیدن به این مقصود است. این مساله به این معناست که برای دستگاه های مدل های اینورتر، سیستم خنک کننده و گرمایش به طور خودکار و با بهره وری انرژی بالا و روشی راحت و بدون مشکل است. این کار با سنسور تنظیم قدرت دستگاه با توجه به دمای فعلی محیط انجام می شود. این روش شبیه به روشی است که فشار یک اتومبیل ، هنگامی که فشار بر روی پدال گاز را افزایش یا کاهش می دهید، کنترل می شود.
بدون سر و صدا:
دستگاه تهویه هوای اینورتر در هنگام کار کردن بی صداتر است. این مساله به این دلیل است که برخلاف دستگاه های غیراینورتر، این دستگاه ها هر بار که به محدوده دمای خاصی رسیدند، به طور خودکار روشن و خاموش نمی شوند؛ در عوض، به طور مداوم بین حفظ و تنظیم دما با سرعت ثابت کار می کنند. همچنین، برخلاف کارکرد یک دستگاه غیراینورتر، دستگاه اینورتر برق کمتری مصرف می کند و در نتیجه، کمتر کار می کند. و این به این معناست که ساییدگی و اصطکاک دستگاه کمتر و عمرش طولانی تر است. در مقایسه با یک سیستم غیراینورتر، دستگاه تهویه هوای اینورتر برای خرید گران تر است اما به عنوان سرمایه گذاری عاقلانه در طولانی مدت، توصیه می شود.
پول همیشه مهم است:
تنها اشکال دستگاه تهویه هوای اینورتر قیمت بسیار بالای آن است. در ابتدا، خرید خود دستگاه و نصب آن بسیار بیشتر از یک دستگاه تهویه هوای غیراینورتر هزینه بردار است. اما وقتی با جزئیات بیشتری درباره این مساله فکر کنید می بینید که قیمت و هزینه منصفانه است. دستگاه های تهویه هوای اینورتر تا پنجاه درصد از دستگاه های تهویه هوای غیراینورتر در برق صرفه جویی می کنند. بنابراین، اگر می خواهید برای مدت طولانی از یک دستگاه تهویه هوا استفاده کنید، خرید یک دستگاه تهویه هوای اینورتر بهتر است چرا که در کارکرد طولانی مدت، مبلغی که برای برق صرفه جویی می کنید بسیار بالا خواهد بود.
پول خرید کولر گازی
جهت مطالعه بیشتر: کولر های گازی اینورتر و دلیل اهمیت آن
دستگاه کنترل کننده غیراینورتر:
سرعت ثابت:
از سوی دیگر دستگاه های تهویه هوای غیراینورتر به عنوان رایج ترین نوع دستگاه های تهویه هوای موجود در بازار شناخته می شود. زمانی که مساله کنترل کمپرسور است، کمپرسور این دستگاه براساس قانون “همه یا هیچ” کار می کند. سیستم تهویه هوای غیراینورتر مدلی است که به سادگی با تغییر از حالت روشن یا خاموش دما را کنترل می کند. در اینجا موتور کمپرسور، به جای اینکه اجازه دهد کمپرسور با توان کامل در تمام زمانی که روشن است کار کند، هر زمان که نیاز باشد کمپرسور را کنترل می کند. همچنین مقدار ثابتی از انرژی به کمپرسور می رسد که این مساله باعث می شود با سرعتی ثابت کار کند.
صدا:
دستگاه های مدل غیراینورتر، معمولا هر زمان که به حد دمای خاص تعیین شده ی خود میرسند روشن و خاموش می شوند. به محض اینکه کمپرسور شروع به کار می کند این اتفاق می افتد و سپس متعاقبا دیده می شود که متوقف می شود. برای یک دقیقه یخ می زند و سپس دقیقه ای دیگر شروع به داغ شدن می کند. در نتیجه این روشن و خاموش شدن برای رسیدن به دماهای خاص، سیستم مجبور است که سخت تر کار کند و همینطور صدای بسیار زیادی تولید کند. برخلاف دستگاه های اینورتر، این مدل به دلیل سخت تر کار کردن صدای بسیار زیادی تولید می کند. همچنین این مساله باعث ساییدگی و اصطکاک بیشتر سیستم شده و در مقایسه با مدل های تهویه هوای اینورتر، مدل های غیراینورتر عمر کمتری دارند.
قیمت پایین تر:
اسیستم های تهویه هوای غیراینورتر به طور قابل توجهی در مقایسه با دستگاه های تهویه هوای اینورتر کم هزینه تر هستند. البته هزینه نصب این مدل دستگاه کمی بالاتر از هزینه ی نصب دستگاه های تهویه هوای اینورتر خواهد بود.
یکی از مواردی که در زمان خرید یک سیستم تهویه هوا برای انتخاب بهترین گزینه مناسب باید در نظر گرفته شود، این است که دستگاه اغلب چگونه و در چه سطحی مورد استفاده قرار می گیرد. بودجه و همچنین محیط شما نقش مهمی در تعیین مدلی که در نهایت انتخاب می کنید ایفا می کند.
1396/11/14
محاسبه ظرفیت مناسب کولر گازی
1396/11/14
یکی از مسائلی که هنگام خرید کولر گازی با آن مواجه هستید خرید اسپلیت با ظرفیت مناسب است انواع کولر های گازی اعم از داکت اسپلیت ، اسپلیت های پنجره ای ، دیواری ، اینورتر یا غیر اینورتر دارای ظرفیت های مختلفی هستند پس شما باید برای این مورد دقت لازم را داشته باشید زیرا پس از نصب کولر گازی تعویض آن غیر ممکن است. در مقاله قبلی راجع به انواع تفاوت کمپرسورهای کولرهای گازی صحبت کردیم که میتوانید با مراجعه به آن اطلاعاتی راجع به کمپرسور ها کسب کنید. اما در این مقاله میخواهیم به نحوه محاسبه ظرفیت کولر گازی بپردازیم.
واحد اندازه گیری ظرفیت کولر های گازی
بی تی یو یا BTU یکای اندازه گیری ظرفیت اسپلیت است که نشان دهنده میزان سرمایش دستگاه در واحد زمان است و این به معنای آن نیست که دمای باد کولر خنک تر است بلکه میزان سرمایی که وارد محیط میکند بیشتر است. محاسبه BTU توسط ریاضیات قابل انجام است. میزان ظرفیت کولرگازی شما بسته مساحت و نوع فضا و شرایط آب و هوایی متفاوت است در اینجا برخی از ظرفیت های کولرگازی نسبت به مساحت فضا را ذکر میکنیم
ظرفیت BTU/h
مساحت (مترمربع)
۱۰۰۰۰
۳۰-۳۶
۱۲۰۰۰
۳۷ -۴۰
۱۶۰۰۰
۶۰-۷۰
۱۸۰۰۰
۷۵-۸۰
۲۴۰۰۰
۱۱۰-۱۴۰
۲۸۰۰۰
۱۷۰-۲۰۰
عوامل موثر در تعیین ظرفیت اسپلیت
ظرفیت هایی که در بالا گفته شد به صورت تقریبی هستند و عوامل دیگری نیز در تعیین ظرفیت کولرگازی وجود دارند که باید آنها در نظر گرفت در اینجا برخی از این عوامل شرح میدهیم و شما میتوانید با در نظر گرفتن آنها اسپلیت مناسب تری خریداری کنید.
میزان رفت و آمد
میزان رفت و آمد در یک فضا از عوامل موثر در ثابت ماندن دمای محیط است هر چه که رفت و آمد در فضا بیشتر باشد باید کولرگازی با ظرفیت های بالاتر انتخاب کرد. علاوه بر میزان رفت و آمد باید از عایق بودن در و پنجره نیز اطمینان حاصل کرد.
1457110950_photo_2016-03-04_20-30-47آب و هوا
آب و هوا در عملکرد کولر گازی بسیار تاثیر گذار است برای مناطق جنوبی کشور که از آب و هوای بسیار گرم برخودار هستند باید کولرهای گازی با ظرفیت حداقل ۱۸۰۰۰BTU انتخاب کرد. کولرهای گازی حاره ای یکی از انواع کولرهای گازی موجود مخصوص مناطق جنوبی و با آب هوای گرم هستند.
تعداد افراد حاضر در فضا
تعداد افراد حاضر در فضا یکی دیگر از این عوامل است هر چه تعداد افرادی که در یک فضا حضور دارند بیشتر باشد باید به مراتب ظرفیت کولر گازی را افزایش داد معمولا این میزان به ازای هر نفر ۶۰۰BTU میباشد که مازاد بر ظرفیت اسپلیت باید در نظر گرفته شود.
آفتاب گیر بودن فضا
آفتاب گیر بودن فضا یکی از عوامل بسیار تاثیر گذار در میزان سرمایش اسپلیت است اگر فضای شما به شدت آفتابگیر باشد باید میزان ۱۰۰۰BTU به ظرفیت فعلی کولرگازی اضافه گردد و اگر فضای شما در اکثر موارد سایه است در نظر گرفتن این مورد لازم نیست.
ارتفاع سقف
یکی دیگر از عوامل تاثیر گذار در میزان ظرفیت کولرگازی ارتفاع سقف است. ارتفاع سقف ساختمان به طور معمول بین ۲٫۷ متر تا ۳٫۰ متر است. در صورتی که ارتفاع سقف از اندازه گفته شده بیشتر باشد باید ظرفیت اسپلیت نیز افزایش یابد.
دستگاه ها و فضا های گرما زا
وجود فضا ها و دستگاه های گرمازا در میزان سرمایش کولر گازی موثر است. در منزل آشپزخانه به دلیل پخت و پز و وجود اجاق گاز جزء فضاهای گرمازا محسوب میشود و برای فضاهای مجاور با آشپزخانه باید اسپلیت با ظرفیت بالاتر انتخاب کرد.
گردش هوای کولر گازی
گردش هوا
گردش هوای مناسب در فضا سبب تسریع سرمایش میگردد. فضاهایی که در آن گردش هوا به سختی انجام میپذیرد نیاز به کولر گازی هایی با ظرفیت بالاتر یا اضافه کردن پنل داخلی می باشند. معمولا برای ایجاد گردش هوا از چند پنل داخلی استفاده میگردد که در طول فضا با فاصله معین نصب میگردند.
اگر با توجه موارد گفته شده هنوز هم در انتخاب ظرفیت مناسب کولر های گازی مردد هستید همین حالا با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید تا به صورت رایگان به شما در مورد انتخاب ظرفیت مناسب کولرگازی مشاوره دهند.
1396/11/14
فن کویل چیست؟
1396/11/14
فن کویل چیست
فن کویل (Fancoil) دستگاهی است که شامل کویل ها یا همان (لوله های) گرم، سرد، یکعدد فن ، موتور و دریچه است و در سیستم های تهویه مطبوع مراکز تجاری و مسکونی به کار میرود. فن کویل ها معمولا به کانال متصل نمی شوند کاربرد آنها برای کنترل دمای محیط است. توسط کلید و یا با ترموستات کار می کنند. فن کویل اصفهان مدیا در کابین های ایستاده، داخل دیوار یا سقف کاذب نصب میشوند . فن کویل ها معمولا هوا را به طور مستقیم تخلیه می کنند اما در برخی از موارد ممکن است به کانال های کوتاه هم نصب شوند.
فن کویل هامقرون به صرفه تر از سیستم های کانالی و حرارت مرکزی هستند که با هواساز ها کار می کنند. فن کویل ها به دلیل قرارگیری در محیط سر و صدای زیادی دارند. فن کویل ها به دو حالت افقی و عمودی نصب می شوند.
1-فن کویل دیواری
ظرفیت این فن کویل ها ۲۰۰ الی ۱۰۰۰ فوت مکعب در دقیقه است و هوا را بصورت بالا زن یا روبرو زن تخلیه میکنند.
در جاهایی که فاصله کف اتاق تا زیر پنجره کم باشد می توان از نوع کوتاه آن استفاده کرد بدین ترتیب هوادهی یا به طرف بالا و یا به سمت جلو خواهد بود صدای این فن کویل ها از این جهت که در اتاق قرار دارند ( آپارتمانها )ناراحت کننده است. ولی این امر برای ادارات راهروی خوابگاه ها و اماکنی که رفت و آمد در آنجا زیاد است مشکل تلقی نمی شود.
مقاله نحوه عملکرد فن کویل را نیز بخوانید.
۲- فن کویل سقفی
ظرفیت این فن کویل ها هم معمولا بین ۲۰۰ الی ۱۰۰۰ فوت مکعب در دقیقه است.این فنکویلها به دوصورت با کابین و بدون کابین می باشند.
فن کویا های سقفی در بالای سقف کاذب نصب می شوند به همین جهت صدای آنها نسبت به فن کویل دیواری کمتر میباشد. مشکل این نوع فن کویل ها ، عدم دسترسی آسان برای تعمیر یا تعویض فیلتر است.
در فن کویل سقفی کابینی که در زیر سقف نصب می شوند هوادهی از دریچه جلو است و جهت آن افقی. این نوع فن کویل به صورت روکار نصب می شود.
۳- فنکویل کانالی
در ظرفیتهای ۶۰۰ الی ۲۰۰۰ فوت مکعب در دقیقه ساخته میشوند و به سه طرح زیر می باشد:
۱- فن کویل کانالی سقفی توکار
۲- فن کویل کانالی سقفی روکار
۳- فن کویل کانالی دیواری روکار ایستاده
اصفهان مدیا مفتخر است که با مهندسین و تکنسین های با تجربه وحرفه ای در زمینه مشاوره، طراحی، خدمات پس از فروش، اجرا و تعمیرات سیستم های فن کویل مدیا اصفهان (Esfahan Fan Coil Midea ) ، چیلر مدیا اصفهان ( Esfahan Chiller Midea ) ، VRF مدیا اصفهان ( Esfahan VRF Midea ) و داکت اسپلیت مدیا اصفهان ( Esfahan Duct Split Midea ) بهترین و سریع ترین خدمات را به مشتریان عزیز شهر اصفهان ارائه میکند.
حوزه فعالیت شرکت اصفهان مدیا :
- مشاوره، طراحی، خدمات پس از فروش و اجرای سیستم های فن کویل اصفهان برند مدیا ( Esfahan Fan Coil Midea )
- مشاوره، طراحی، خدمات پس از فروش و اجرای سیستم های چیلر اصفهان برند مدیا ( Esfahan Chiller Midea )
- مشاوره، طراحی، خدمات پس از فروش و اجرای سیستم های VRF اصفهان برند مدیا ( Esfahan VRF Midea )
- مشاوره، طراحی، خدمات پس از فروش و اجرای سیستم های داکت اسپلیت اصفهان برند مدیا ( Esfahan Duct Split Midea )
1396/11/14
چیلر چیست ؟
1396/11/14
چیلر و انواع آن
چیلرها همچنین از انواع دستگاه های تهویه مطبوع هستند؛ تفاوتی که با دستگاه های کولر گازی دارند این است که دارای توان و ظرفیت بسیار بالایی بوده که با واحد تن تعریف میشود. هر یک تن برابر است با ۱۲۰۰۰ بی تی یو.
چیلرها اغلب در مکان های بزرگ مسکونی و صنعتی استفاده می شود.
چیلر ها در دو نوع بسیار متداول ساخته و ه کار برده می شوند که عبارتند از :
چیلرهای تراکمی
چیلرهای تراکمی در چرخه انتقال گرما از گازهای مبرد مانند فریون استفاده می کنند. چیلر اصفهان مدیا برای حرکت گاز و متراکم کردن آن، از کمپرسور استفاده می کند. در واقع چیلرهای تراکمی همان کولرهای گازی هستند اما در اندازه بزرگ تر و ظرفیت بسیار بالاتر.در چیلر های تراکمی کندانسورها با هوا یا آب و هوا خنک می شوند؛ در چیلر ها، از آب برای انتقال سرما یا گرما استفاده می شود که در داخل فن کویل هایی که در داخل محیط نصب شده است حرکت می کند.
مقاله فن کویل چیست را نیز بخوانید.
آب در یونیت خارجی چیلر، گرم یا سرد میشود و به فن کویل داخلی منتقل شده و باعث خنک شدن یا گرم شدن محیط می گردد. چیلرهای تراکمی بر اساس نوع کمپرسور خود به چیلرهای تراکمی رفت و برگشتی و چیلرهای تراکمی اسکرو تقسیم بندی می شوند.
1) چیلرهای تراکمی رفت و برگشتی دارای کمپرسور رفت و برگشتی یا همان پیستونی هستند
2) چیلرهای تراکمی اسکرو که دارای کمپرسور اسکرو هستند
این چیلر ها به دلیل استفاده از کمپرسورهایی با ظرفیت بالا و قطعات محرکه زیاد، پرمصرف هستند و هزینه تعمیرات و نگهداری بالایی دارندـ
چیلرهای جذبی
مقاله چرخه سرما سازی در چیلر های جذبی را نیز بخوانید.
در چیلرهای جذبی، عملکرد سرما سازی تفاوت دارد و کمپرسور که دارای مصرف برق بسیار بالایی است، حذف شده و به جای آن از آب به عنوان مبرد یا سرد کننده، از ژنراتور حرارتی(کوره یا مشعل) به عنوان مبدل آب به بخار و از ماده ای شیمیایی به نام لیتیوم برماید به عنوان جذب کننده بخار آب استفاده می شود که نامگذاری این چیلر به عنوان چیلر اصفهان مدیا جذبی، به دلیل استفاده از همین ماده و عملکرد آن در سیکل سرما سازی است.
استفاده از چیلرهای جذبی، به دلیل کم مصرف و کم صدا بودن بسیار متداول بوده و برای خنک کردن فضاهای بزرگ تجاری و مسکونی و صنعتی مورد استفاده قرار می گیرند.
اصفهان مدیا مفتخر است که با مهندسین و تکنسین های با تجربه وحرفه ای در زمینه مشاوره، طراحی، خدمات پس از فروش، اجرا و تعمیرات سیستم های فن کویل مدیا اصفهان (Esfahan Fan Coil Midea ) ، چیلر مدیا اصفهان ( Esfahan Chiller Midea ) ، VRF مدیا اصفهان ( Esfahan VRF Midea ) و داکت اسپلیت مدیا اصفهان ( Esfahan Duct Split Midea ) بهترین و سریع ترین خدمات را به مشتریان عزیز شهر اصفهان ارائه میکند.
حوزه فعالیت شرکت اصفهان مدیا :
- مشاوره، طراحی، خدمات پس از فروش و اجرای سیستم های فن کویل اصفهان برند مدیا ( Esfahan Fan Coil Midea )
- مشاوره، طراحی، خدمات پس از فروش و اجرای سیستم های چیلر اصفهان برند مدیا ( Esfahan Chiller Midea )
- مشاوره، طراحی، خدمات پس از فروش و اجرای سیستم های VRF اصفهان برند مدیا ( Esfahan VRF Midea )
- مشاوره، طراحی، خدمات پس از فروش و اجرای سیستم های داکت اسپلیت اصفهان برند مدیا ( Esfahan Duct Split Midea )
1396/11/14
VRF چیست ؟
1396/11/14
تاریخچه VRF
VRF برای نخستین بار سال ۱۹۸۲ در ژاپن اختراع و تولید شد. در حال حاضر سیستم های تهویه مطبوع VRF در ۵۰ درصد از ساختمان های اداری و در ۳۳ درصد از ساختمان های بزرگ تجاری این کشور به کار میرود .
VRF چیست ؟
وی آر اف مخفف سه کلمه : Flow) F - (Refrigent) R - (variable) V) است و به معنای جریان متغیر سیال در پنل ها یا همان یونیت داخلی می باشد . ساده تر تعریف کنیم این دستگاه شبیه کولر گازی است با چندین یونیت داخلی.
*با توجه به حساسیت سیستم V.R.F اجرای آن کار بسیار تخصصی می باشد که در صورت وجود کوچکترین نقص در طراحی یا اجراء کل سیستم دچار مشکل خواهد شد. پس بهتر است در صورت خرید دستگاه از هر شرکت و یا برندی کار طراحی، نصب و اجرا نیز به عهده فروشنده باشد.
طریقه کار کرد سیتم های VRF
سیستمهای پمپ گرمایی مولتی اسپلیت، از یک تکنولوژی مناسب برای ساختمانهای مسکونی و تجاری سبک به سیستم جریان متغیر مبرد یا VRFمتحول شدهاند که میتوانند برای ساختمانهای تجاری عظیم تهویه مطبوع خوبی را فراهم کنند.
در فناوری VRF اصفهان مدیا از کنترلهای هوشمند یکپارچه، محرکهای سرعت متغیر(VSD) ، لولهکشی مبرد، و بازیابی گرما برای تولید محصولاتی استفاده میشود که دارای خصوصیاتی مانند سهولت نصب و راه اندازی، بازدهی بالای انرژی، انعطاف پذیری عملکرد، و کنترل منطقه هستند.
در فناوریVRF کنونی از پیکربندیهای چندکاره،کمپرسورهای پیچی با محرک معکوسگر، موتورهایی با مبدل جریان (کموتاتور) الکترونیکی(ECM)،کمپرسورهای چندتایی، ، برگشتها و کنترلهایی استفاده میگردد که اجازه میدهند تا ۶۰ واحد داخلی یا بیشتر به شکل متصل به یک واحد خارجی کار نماید سیستمهای مولتی اسپلیت اصفهان مدیا متشکل از چند قسمت داخلی متصل به یک واحد خارجی میباشد.
سیستمهایVRF انواع پیشرفته ای از سیستمهای مولتی اسپلیت بدون کانال هستند که این امکان را میدهند واحدهای داخلی زیادی به هر واحد خارجی متصل شوند و امکانات اضافه ای از قبیل گرمایش و سرمایش همزمان و بازیابی گرما را نیز فراهم کنند. سیستمهای پمپ گرمایی مولتی اسپلیت گرمایش در تمام واحدهای داخلی، یا سرمایش در تمام واحدها را امکان پذیر میسازند و نه گرمایش و سرمایش همزمان. اما سیستمهای VRF امکان گرمایش و سرمایش همزمان و همچنین بازیابی گرما جهت کاهش مصرف انرژی طی فصل گرمایش را فراهم میکنند.
اصفهان مدیا مفتخر است که با مهندسین و تکنسین های با تجربه وحرفه ای در زمینه مشاوره، طراحی، خدمات پس از فروش، اجرا و تعمیرات سیستم های فن کویل مدیا اصفهان (Esfahan Fan Coil Midea ) ، چیلر مدیا اصفهان ( Esfahan Chiller Midea ) ، VRF مدیا اصفهان ( Esfahan VRF Midea ) و داکت اسپلیت مدیا اصفهان ( Esfahan Duct Split Midea ) بهترین و سریع ترین خدمات را به مشتریان عزیز شهر اصفهان ارائه میکند.
حوزه فعالیت شرکت اصفهان مدیا :
- مشاوره، طراحی، خدمات پس از فروش و اجرای سیستم های فن کویل اصفهان برند مدیا ( Esfahan Fan Coil Midea )
- مشاوره، طراحی، خدمات پس از فروش و اجرای سیستم های چیلر اصفهان برند مدیا ( Esfahan Chiller Midea )
- مشاوره، طراحی، خدمات پس از فروش و اجرای سیستم های VRF اصفهان برند مدیا ( Esfahan VRF Midea )
- مشاوره، طراحی، خدمات پس از فروش و اجرای سیستم های داکت اسپلیت اصفهان برند مدیا ( Esfahan Duct Split Midea )
1396/11/14
مزایای چیلرهای تراکمی نسبت به چیلرهای جذبی
1396/11/14
مزایای چیلر تراکمی نسبت به چیلر جذبی چیست
۱- چیلر تراکمی نسبت به چیلر جذبی قیمت پایین تری دارد
قیمت چیلرهای تراکمی کمتر از چیلرهای جذبی با همان ظرفیت مشابه است. چیلرهای جذبی غیر مستقیم قیمتی حدودا یک و نیم برابر بیشتر از چیلرهای تراکمی مشابه و چیلرهای جذبی شعله مستقیم قیمتی حدودا دو برابر دارند.چیلرهای جذبی شعله مستقیم به دلیل استفاده از احتراق، نیاز به صرف هزینه برای هوای احتراق و دودکش نیز دارد.
۲- برج خنک کننده کوچکتر چیلر تراکمی نسبت به چیلر جذبی
از آنجایی که حرارت انتقالی در کندانسور چیلرهای جذبی نسبت چیلرهای تراکمی مشابه بین ۲۰ تا ۵۰ درصد بیشتر است در نتیجه به دبی آب خنک کن بیشتر، برج خنک کن بزرگتر و همچنین پمپ بزرگتری نیاز است. بنابراین هدر رفتگی یا پرتی آب در برج خنک کن چیلرهای جذبی بیشتر است و نیاز به تغذیه آب بیشتری است.
مقاله چیلر چیست را نیز بخوانید.
مقاله چرخه سرماسازی در چیلر جذبی را نیز بخوانید.
۳- هزینه ظرفیت رزرو بالاتر
در صورت نیاز به دستگاه رزرو یا ظرفیت رزرو هزینه بالا می رود .اگر دستگاه رزرو وجود نداشته باشد ریسک توقف و خرابی دستگاه بالا می رود . سیستم چند کمپرسوری ودو سیکل تبرید مجزا باعث بالا رفتن ضریب اطمینان می گردد. حتی در زمان توقف یک سیکل، سیکل دیگر بدون مشکل به کار خود ادامه می دهد.
۴-راهبری آسان تر و کم هزینه تر
هزینه راهبری و بهره برداری چیلرهای تراکمی از چیلرهای جذبی با ظرفیت مشابه کمتر است. تعداد تجهیزات کمتر و فرآیندهای ساده تر هزینه های بهره برداری و راه اندازی چیلرهای تراکمی را نسبت به چیلر جذبی کاهش می دهد.
۵- بهینه سازی مصرف انرژی
چیلرهای تراکمی از انرژی پاک برق استفاده می کنند اما در چیلرهای جذبی، به دلیل اینکه گاز طبیعی در صنایع نفت و گاز تولید و سپس منتقل و برای تولید سرما در چیلر جذبی سوزانده می شود، بخش زیادی از حرارت حاصل از سوختن به اتمسفر دفع می شود و بیشتر محیط زیست را آلوده می کنند در نتیجه هدر رفت انرژی در چیلر جذبی بیشتر است.
۶- اندازه کوچکتر چیلرهای تراکمی
چیلرهای جذبی حدودا به ۵۰ درصد فضای بیشتری از چیلر تراکمی مشابه نیاز دارند. همچنین به خاطر ابعاد چیلرهای جذبی، فضای نصب بایستی دارای حداقل ۱۵ سانتی متر ارتفاع باشد.
۷-وزن کمتر چیلر تراکمی
چیلر جذبی وزنی تقریبا دو برابر بیشتر از چیلرهای تراکمی با ظرفیت مشابه دارند. خیلی وقت ها چیلرهای جذبی به خاطر ابعادشان، حمل آن ها در چند مرحله صورت می گیرد. ممکن است نیاز به مونتاژ و نیز جوشکاری در محل باشد.
۸- کریستالیزاسیون در چیلر جذبی
چیلرهای جذبی به دلیل استفاده از محلول لیتیم بروماید، ممکن است در بعضی ظرفیت ها و در صورتی که راهبر تاسیسات کوتاهی کند به اصطلاح کریستال کند که در این صورت هزینه بسیار سنگینی به تاسیسات وارد می شود و چیلر آسیب می بیند.
۹- شارژ چیلر تراکمی در کارخانه بر خلاف چیلر جذبی
چیلرهای تراکمی در کارخانه شرکت سازنده شارژ، پلمپ و گارانتی می شود اما چیلرهای جذبی باید در محل نصب شارژ شوند.
اصفهان مدیا مفتخر است که با مهندسین و تکنسین های با تجربه وحرفه ای در زمینه مشاوره، طراحی، خدمات پس از فروش، اجرا و تعمیرات سیستم های فن کویل مدیا اصفهان (Esfahan Fan Coil Midea ) ، چیلر مدیا اصفهان ( Esfahan Chiller Midea ) ، VRF مدیا اصفهان ( Esfahan VRF Midea ) و داکت اسپلیت مدیا اصفهان ( Esfahan Duct Split Midea ) بهترین و سریع ترین خدمات را به مشتریان عزیز شهر اصفهان ارائه میکند.
حوزه فعالیت شرکت اصفهان مدیا :
- مشاوره، طراحی، خدمات پس از فروش و اجرای سیستم های فن کویل اصفهان برند مدیا ( Esfahan Fan Coil Midea )
- مشاوره، طراحی، خدمات پس از فروش و اجرای سیستم های چیلر اصفهان برند مدیا ( Esfahan Chiller Midea )
- مشاوره، طراحی، خدمات پس از فروش و اجرای سیستم های VRF اصفهان برند مدیا ( Esfahan VRF Midea )
- مشاوره، طراحی، خدمات پس از فروش و اجرای سیستم های داکت اسپلیت اصفهان برند مدیا ( Esfahan Duct Split Midea )
1396/11/14
نحوه عملکرد فن کویل
1396/11/16
نحوه عملکرد فن کویل
کویل ها، آب گرم یا سرد را از واحد مرکزی میگیرند و در تهویه مطبوع از آن استفاده می کنند. در کل فن کویل ها می توانند به صورت ترموستات سرخود باشند یا توسط سیم به ترموستات کنترلی وصل شوند. اما در ساختمان های مدرن امروزی فن کویل ها بوسیله سیستم مدیریت انرژی ساختمان (BMS) توسط سیستم دیجیتالی کنترل می شود.
مقاله سیستم مدیریت انرژی ساختمان (BMS) را نیز بخوانید.
مقاله فن کویل چیست را نیز بخوانید.
در فن کویل ها آب سرد یا گرم از درون کویل ها برای تغییر وضعیت فضا منتقل می شود، تجهیزات استفاده شده در تهویه مطبوع ساختمان ها برای حذف گرما چیلر یا برج خنک کننده و برای گرم کردن بویلر و هیتر می باشد.
فن کویل ها بر دو نوع هستند:
فن کویل۲ لوله ای :
در فن کویل دو لوله ای یک لوله تغذیه آب و یک لوله برگشت آب وجود دارد. لوله تغذیه یا همان لوله اول، آب گرم یا سرد را با توجه به فصل سال تهیه می کند.
فن کویل ۴ لوله ای :
در فن کویل ۴ لوله ای دو لوله آب تغذیه و دو لوله برگشت وجود دارد. دبا استفادخ ار فن کویل های 4 لوله ای می توانیم آب گرم یا سرد را به صورت هم زمان برای مکان هایی در ساختمان که نیاز به گرما و سرما داریم فراهم کنیم.
شبکه لوله کشی فن کویل ها به فرم های “برگشت مستقیم” ، “برگشت معکوس” و یا ” مجموعه ای جدا” باشد.
بسته به دمای آب سرد و رطوبت نسبی فضا این احتمال هست که کویل خنک کننده جریان هوا را خشک کند و به همین خاطر نیاز به تولید کندانسه هایی دارد که درین شود. فن کویل ها برای این منظور دارای یک ظرف تخلیه می باشند. ساده ترین وسیله برای تخلیه میعانات از چند فن کویل استفاده از اتصالاتی است که به نقطه ای مناسب تخلیه شود.
موتور فن کویل
کنترل سرعت موتور فن در داخل یک فن کویل برای تنظیم سرمایش و گرمایش فضای مورد نظر ضروری است. برخی از تولیدکنندگان فن کویل این کنترل سرعت را با تنظیم شیر آب در ترانسفورماتور AC برای تامین قدرت موتور فن ایجاد می کنند که معمولا این تنظیمات در مرحله راه اندازی و ساخت ساختمان صورت میپذیرد. سوییچ ساده کنترل سرعت فن برای افراد ساکن در محل دارای درجات مختلفی است. (off-High-Medium-Low). سیستم های مدیریت انرژی ساختمان به طور اتوماتیک سرعت فن و دمای اتاق را کنترل می کنند. موتور فن ها اغلب AC یا با خازن دائمی هستند اما جدیدا موتورهای DC با تبدیل های الکترونیکی طراحی شده که قابلیت زیادی در صرفه جویی انرژی و بازگشت سرمایه دارند.
توزیع هوا در فن کویل
فن کویل ها یکی از راه های مختلف توزیع هوا در اتاق می باشد. به این دلیل که می توان آن را با تمام دریچه ها و دیفیوزرهای داخلی ساختمان مطابقت داد. آنها همچنین می توانند اتاق ها را توسط کانال های هوای جداگانه تهویه کنند یعنی یک واحد جهت انتشار در منطقه ای بزرگ. برای آگاهی از بهترین شرایط هوایی داخل، دانستن چند قانون ضروری است. اول اینکه سرعت پرتاب هوا در خروجی کانال کمتر از m/s ۳ باشد و دوم دمای هوا بالاتر از ۱۱درجه سلسیوس بوده و دریچه ها با حجم هوای اتاق مطابقت داشته باشد. شمایی از توزیع هوا در اتاق در شکل مقابل نشان داده شده است.
اصفهان مدیا مفتخر است که با مهندسین و تکنسین های با تجربه وحرفه ای در زمینه مشاوره، طراحی، خدمات پس از فروش، اجرا و تعمیرات سیستم های فن کویل مدیا اصفهان (Esfahan Fan Coil Midea ) ، چیلر مدیا اصفهان ( Esfahan Chiller Midea ) ، VRF مدیا اصفهان ( Esfahan VRF Midea ) و داکت اسپلیت مدیا اصفهان ( Esfahan Duct Split Midea ) بهترین و سریع ترین خدمات را به مشتریان عزیز شهر اصفهان ارائه میکند.
حوزه فعالیت شرکت اصفهان مدیا :
- مشاوره، طراحی، خدمات پس از فروش و اجرای سیستم های فن کویل اصفهان برند مدیا ( Esfahan Fan Coil Midea )
- مشاوره، طراحی، خدمات پس از فروش و اجرای سیستم های چیلر اصفهان برند مدیا ( Esfahan Chiller Midea )
- مشاوره، طراحی، خدمات پس از فروش و اجرای سیستم های VRF اصفهان برند مدیا ( Esfahan VRF Midea )
- مشاوره، طراحی، خدمات پس از فروش و اجرای سیستم های داکت اسپلیت اصفهان برند مدیا ( Esfahan Duct Split Midea )
1396/11/16
سیستم مدیریت ساختمان (BMS )(BAS)
1396/11/16
سیستم مدیریت ساختمان (BMS ) چیست
سیستم مدیریت ساختمان (BMS ) یا سیستم اتوماسیون ساختمان (BAS ) به سیستمی اطلاق می شود که در یک ساختمان نصب شده و از طریق اجزای خود کنترل قسمت های مختلف ساختمان و نمایش خروجی های مناسب را برای کاربر امکان پذیر می نماید. قسمت های مختلف تحت کنترل معمولا شامل تاسیسات مکانیکی و سیستم تهویه مطبوع (HVAC) و تجهیزات روشنایی بوده که می تواند به سیستم های ایمنی، آتش نشانی، تنظیم دسترسی، تامین برق اضطراری و … نیز تسری یابد. به طور کلی هدف از استفاده از سیستم های BMS در یک ساختمان تطبیق شرایط کارکرد اجزای مختلف با توجه به شرایط محیطی و نیاز ساختمان در آن زمان است.
در سیستم مدیریت ساختمان بسیاری از اعمالی که ساکنان از روی عادت و بصورت غیر ارادی انجام می دهند توسط سیستم های هوشمند انجام می گردد که باعث صرفه جویی در زمان و هزینه نیروی انسانی شده و بعلاوه کاشه مصارف انرژی، کاهش هزینه های انرژی، کاهش خطاپذیری و افزایش اثربخشی سیستم را به دنبال دارد .با بکارگیری انواع حسگرها در داخل و خارج ساختمان و با بکارگیری یک سیستم واحد می توان بصورت لحظه ای، کنترل تمامی شرایط آسایشی و امنیتی را در اختیار داشت و از آنها در جهت رسیدن به شرایط ایده آل استفاده کرد. برای این منظور، نیاز به تجهیزات سخت افزاری و نرم افزاری خاص می باشد که با گرد آوری اطلاعات محیطی و انتقال داده ها به سیستم مرکزی، روند کنترل و مدیریت ساختمان اجرا می گردد.
در ساختمان های هوشمند با استفاده از سیستم خودکار کنترل روشنایی ساختمان، کنترل سیستم سرمایش و گرمایش، کنترل دوربین های مدار بسته، کنترل در ها، کنترل وضعیت های اضطراری همچون آتش سوزی، زلزله و بسیاری کنترل-های هوشمند دیگر، مصرف انرژی به نحو چشمگیری کاهش می یابد .ساختمان هوشمند، ساختمانی است که مجهز به یک زیرساختار ارتباطاتی قوی بود که می تواند به صورت مستمر نسبت به وضعیت های متغیر محیط عکس العمل نشان داده و خود را با آنها وفق دهد و همچنین به ساکنین ساختمان این اجازه را می دهد که از منابع موجود به صورت موثرتری استفاده کرده و امنیت و آسایش آنها را افزایش دهد.
مزایای هوشمندسازی ساختمان
با وجودیکه اجرای سیستنم مدیریت ساختمان سبب افزایش هزینه های ساخت ساختمان می گردد، میزان صرفه جویی در هزینه های جاری ساختمان ناشی از اجرای این سیستم، می تواند در مدت کوتاهی هزینه های اولیه را جبران نماید و بعلاوه سطح بالاتری از آسایش را برای ساکنان به همراه داشته باشد. سیستم های کنترل هوشمند دارای سطح انعطاف پذیری بالایی هستند که می توان براحتی آنها را با نیازهای مختلف منطبق نمود .همچنین در هنگام بهره برداری براحتی می توان عملیات تغییر و بهینه سازی برای راهبری بهتر و کاهش هزینه های انرژی و کاهش هزینه های تعمیراتی را انجام داد. همچنین سیستم های مدیریت ساختمان از قابلیت کنترل پذیری بالایی برخوردار بوده و با اجرای ساختار مناسب، کنترل اجزای مختلف آن از سرتاسر دنیا امکان پذیر است. با تعریف سطوح دسترسی مختلف می توان قابلیت کنترل پذیری اجزای مختلف را سطح بندی نمود تا امکان اعمال برخی تغییرات تنها برای کاربران مجاز و در صورت وارد نمودن رمز عبور تعریف شده امکان پذیر باشد.
هوشمندسازی یکپارچه ساختمان
سیستم مدیریت هوشمند ساختمان سعی دارد تا با بهره گیری از فناوری های کنترلی، مدیریت منابع و خدادهای یک ساختمان را بسته به نوع کاربری آن (مسکونی، اداری، تجاری و …) در دست بگیرد. هوشمندسازی سبب می شود تا تاثیر عواملی همچون خطای نیروی انسانی، نرخ وقایع و رخدادهای خارج از کنترل و سوانح کاهش پیدا کرده و باعث افزایش قابلیت اطمینان از عملکرد صحیح تاسیسات و تجهیزات ساختمان و بهبود امنیت عمومی ساختمان شود.
قابلیت کارکرد سیستم های مختلف جانبی یا سیستم های مدرن، مانند بویلرهای چگالشی، سیستم های خورشیدی، سیستم های تولید همزمان برق و حرارت (CHP) و … که خود دارای سیستم کنترل جداگانه ای می باشند از طریق برقراری ارتباط سیستم مورد نظر با سیستم مدیریت مرکزی وجود داشته و قابل تعریف در سیستم است.
اجزای سیستم مدیریت ساختمان
یک سیستم مدیریت ساختمان دارای توابع زیر می باشد:
کنترل
نمایش
بهینه سازی
همچنین اعمال کنترل مرکزی توسط یک سیستم در ساختمان معمولا برروی بخش های زیر صورت می پذیرد.
سیستم های قدرت (شامل سیستم های ذخیره انرژی الکتریکی و تامین برق اضطراری)
سیستم تامین روشنایی (تجهیزات روشنایی)
سیستم تامین گرمایش و سرمایش و تهویه مطبوع (HVAC)
سیستم های ایمنی و بازدید (شامل بازرسی مکان های مختلف و سیستم اعلام سرقت، امکان دید قسمت های مختلف، سیستم مدار بسته و …)
تنظیم دسترسی
سیستم آتش نشانی (شامل اعلام و اطفای حریق)
کنترل آسانسورها و بالابرها
سیستم آبرسانی (شامل تنظیم دبی و فشار آب مناطق مختلف، قطع و وصل جریان آب در مواقع مختلف، امکان کنترل آبیاری فضای سبز و …)
و موارد دیگری که هریک بسته به کاربری ساختمان و سطح درخواست کاربر قابل لحاظ در سیستم می باشد.
اصفهان مدیا مفتخر است که با مهندسین و تکنسین های با تجربه وحرفه ای در زمینه مشاوره، طراحی، خدمات پس از فروش، اجرا و تعمیرات سیستم های فن کویل مدیا اصفهان (Esfahan Fan Coil Midea ) ، چیلر مدیا اصفهان ( Esfahan Chiller Midea ) ، VRF مدیا اصفهان ( Esfahan VRF Midea ) و داکت اسپلیت مدیا اصفهان ( Esfahan Duct Split Midea ) بهترین و سریع ترین خدمات را به مشتریان عزیز شهر اصفهان ارائه میکند.
حوزه فعالیت شرکت اصفهان مدیا :
- مشاوره، طراحی، خدمات پس از فروش و اجرای سیستم های فن کویل اصفهان برند مدیا ( Esfahan Fan Coil Midea )
- مشاوره، طراحی، خدمات پس از فروش و اجرای سیستم های چیلر اصفهان برند مدیا ( Esfahan Chiller Midea )
- مشاوره، طراحی، خدمات پس از فروش و اجرای سیستم های VRF اصفهان برند مدیا ( Esfahan VRF Midea )
- مشاوره، طراحی، خدمات پس از فروش و اجرای سیستم های داکت اسپلیت اصفهان برند مدیا ( Esfahan Duct Split Midea )
1396/11/16
نگه داری فن کویل
1396/11/16
نحوه نگهداری از فن کویل
فن کویل ها باید برای راندمان بهینه در سال کنترل و بازدید شوند. مهم ترین بخش نگهداری از فن کویل نگه داری فیلترها هاست که باید شسته شده یا تعویض شوند. اگر فیلترها فن کویل به طور مرتب تمیز و یا تعویض نشوند حجم هوای خروجی از آنها کم شده و به فن فشار وارد می شود. موارد دیگری که نیاز به کنترل دارند فن ها، کویل و سینی تخلیه می باشد.
مقاله نحوه عملکرد فن کویل را نیز بخوانید.
مقاله فن کویل جیست را نیز بخوانید.
مزایای فن کویل
با استفاده از فن کویل ها در ساختمان تجهیزات مرکزی گرمایش و سرمایش از لحاظ تجهیزات کوچکتر می شود.
سیستم فن کویل اصفهان مدیا فقط نیاز به لوله کشی دارد که فضای و حجم کمتری نسبت به کانال کشی اشغال می کند.
نصب لوله کشی و سیم کشی آسان تر از کانال کشی می باشد.
قسمت های بدون سکنه ساختمان که نیاز به گرمایش یا سرمایش ندارند می تواند خاموش باشد که در نتیجه در هزینه صرفه جویی می شود.
فن کویل هاقابلیت نفوذ %۱۰۰ از هوای بیرون را دارد.
معایب فن کویل
سیستم فن کویل اصفهان مدیا نیاز به نگه داری و بازدید بیشتری نسبت به سیستم های تمام هوا دارند.
کندانسه ها در هر واحد باید دفع گردند و مناطق داخلی ساختمان ممکن است نیاز به کانال های جداگانه جهت خروج هوا داشته باشند.
اصفهان مدیا مفتخر است که با مهندسین و تکنسین های با تجربه وحرفه ای در زمینه مشاوره، طراحی، خدمات پس از فروش، اجرا و تعمیرات سیستم های فن کویل مدیا اصفهان (Esfahan Fan Coil Midea ) ، چیلر مدیا اصفهان ( Esfahan Chiller Midea ) ، VRF مدیا اصفهان ( Esfahan VRF Midea ) و داکت اسپلیت مدیا اصفهان ( Esfahan Duct Split Midea ) بهترین و سریع ترین خدمات را به مشتریان عزیز شهر اصفهان ارائه میکند.
حوزه فعالیت شرکت اصفهان مدیا :
- مشاوره، طراحی، خدمات پس از فروش و اجرای سیستم های فن کویل اصفهان برند مدیا ( Esfahan Fan Coil Midea )
- مشاوره، طراحی، خدمات پس از فروش و اجرای سیستم های چیلر اصفهان برند مدیا ( Esfahan Chiller Midea )
- مشاوره، طراحی، خدمات پس از فروش و اجرای سیستم های VRF اصفهان برند مدیا ( Esfahan VRF Midea )
- مشاوره، طراحی، خدمات پس از فروش و اجرای سیستم های داکت اسپلیت اصفهان برند مدیا ( Esfahan Duct Split Midea )
1396/11/16
چرخه سرماسازی در چیلرهای جذبی
1396/11/16
چرخه سرماسازی در چیلرهای جذبی چگونه است
همان طور که در مقاله چیلر چیست خواندیم
در چیلرهای جذبی از خاصیت ماده شیمیایی لیتیوم برماید که جذب کننده بخار آب است، استفاده می شود؛ به این معنا که لیتیوم برماید به علت جذب بخار آب (که در اواپراتور یا یونیت داخلی انجام میشود) رقیق شده، بعد از آن به ژنراتور منتقل شده و حرارت می بیند. بر اثر حرارت لیتیوم برماید غلیظ شده و بخار آب آن آزاد می شود. بخار آب به کندانسور که دارای فشار 0.1 اتمسفر است منتقل و به آب تبدیل می شود و به اواپراتور یا همان یونیت داخلی که دارای فشار 0.01 اتمسفر است منتقل میشود. به دلیل فشار پایین، آب به بخار آب تبدیل می شود و از آنجاییکه منبع حرارتی در آنجا وجود ندارد، گرمای نهان تبخیر را (مقدار گرمایی که برای تبدیل آب به بخار مورد نیاز است) از محیط دریافت کرده و باعث خنک شدن کویل های اواپراتور می شود.پس از آن توسط لیتیوم برماید، جذب شده و به ژنراتور منتقل شده و این چرخه ادامه پیدا میکند.
اصفهان مدیا مفتخر است که با مهندسین و تکنسین های با تجربه وحرفه ای در زمینه مشاوره، طراحی، خدمات پس از فروش، اجرا و تعمیرات سیستم های فن کویل مدیا اصفهان (Esfahan Fan Coil Midea ) ، چیلر مدیا اصفهان ( Esfahan Chiller Midea ) ، VRF مدیا اصفهان ( Esfahan VRF Midea ) و داکت اسپلیت مدیا اصفهان ( Esfahan Duct Split Midea ) بهترین و سریع ترین خدمات را به مشتریان عزیز شهر اصفهان ارائه میکند.
حوزه فعالیت شرکت اصفهان مدیا :
- مشاوره، طراحی، خدمات پس از فروش و اجرای سیستم های فن کویل اصفهان برند مدیا ( Esfahan Fan Coil Midea )
- مشاوره، طراحی، خدمات پس از فروش و اجرای سیستم های چیلر اصفهان برند مدیا ( Esfahan Chiller Midea )
- مشاوره، طراحی، خدمات پس از فروش و اجرای سیستم های VRF اصفهان برند مدیا ( Esfahan VRF Midea )
- مشاوره، طراحی، خدمات پس از فروش و اجرای سیستم های داکت اسپلیت اصفهان برند مدیا ( Esfahan Duct Split Midea )
1396/11/16